r
Nosalty Logó

Tejfölös lecsó

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Tejfölös lecsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 63 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    674 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    514.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    296 micro
  • β-karotin
    1562 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1011 micro
Összesen 413 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    612 mg
  • Nátrium
    2695 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2058 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    816 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    810 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    242 micro
  • α-karotin
    1182 micro
  • β-karotin
    6247 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    25730 micro
  • Lut-zea
    4042 micro
Összesen 1652 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    153.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    23 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    79 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    988 micro
  • Lut-zea
    155 micro
Összesen 63 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A paprikát megmossuk, vékonyra felszeleteljük, a paradicsomot is megmossuk, kicsumázzuk, negyedeljük.
  2. A hagymát felkockázzuk, olajon üvegesre pároljuk.
  3. Rátesszük a paprikát, kicsit hagyjuk, hogy levet engedjen, majd rátesszük a paradicsomot is, együtt főzzük.
  4. Közben felkarikázzuk a kolbászt, és mikor a paradicsom is szétfőtt már, beletesszük.
  5. Amíg összefőzzük a kolbászt a paprikával és a paradicsommal, addig a lisztet a vízzel összekeverjük, és besűrítjük vele a lecsót.
  6. Belekeverjük a tejfölt is, összefőzzük és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 37213
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 05.

Ajánló

Kolbász helyett virslivel is készíthetjük. Tehetünk bele erős paprikát is, ízlés szerint.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban nem szerettem a lecsót, de anyukám sokszor készített. Mindig csak tologattam a tányéromon. Később, mikor felnőtt lettem, egy régi szakácskönyvben olvastam ezt a receptet, és mivel a tejfölt nagyon szeretem, ki is próbáltam. Nagyon ízlett mindenkinek, azóta csak így készítem a lecsót.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek