Tarhonyás hús 5.-egyszerű recept

Tarhonyás hús 5.-egyszerű
Tarhonyás hús 5.-egyszerű
100 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos étel, együtt a hús a körettel. Rizzsel is elkészíthető.  Paradicsom, paprika is kerülhet bele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csemegeuborkával az igazi! Gazdagabb, ha szalonnát pirítunk le, és a kisült zsírján fehéredésig pirítjuk a húst.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

úttörő gombóc,tarhonyás hús egyszerűen, egyszerű tarhonyás hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Rádobjuk a felkockázott húst és kissé lepirítjuk.
  3. Fűszerpaprikát, sót teszünk rá ízlés szerint és borsozzuk.
  4. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha bő leve van, mert ezt felhasználjuk a tarhonya elkészítésénél.)
  5. A tarhonyát egy másik lábosban 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, és a pörköltszafttal felöntjük.
  6. Lefedjük, sütőbe tesszük, és sűrűn ránézünk, hogy ha kell, a folyadékot pótoljuk. (Ha már felhasználtuk az összes pörköltszaftot, akkor vizet adjunk hozzá, a lényeg, hogy teljesen puhára készítsük el.)
  7. Ha megpuhult, keverjük bele a húskockákat és 5-10 percre tegyük még vissza a sütőbe.
  8. Ezután már tálalható is.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 44 596
elküldve: 4
receptkönyvben: 456
elkészítve: 34/56
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kokocikutya
Kokocikutya / Kokocikutya k, 2014-04-15 08:41

a 40 kg sertéscomb gondolom 40 dkg akar lenni :D 40 kg az rengeteg lenne főleg 15 dkg tarhonyához xD amúgy szimpatikus a recept, ma megcsinálom páromnak, biztos be fog jönni neki :)

Messzi mama
Messzi mama h, 2012-10-01 18:28

Nagyon tetszik ez a sütős változat, biztosan ki is fogom próbálni! Marhapörköltet szoktam így készíteni, felkészítem a pörköltet rövid lével, amikor felforrt , illetve főzöm még egy rövid ideig megkóstolom és ha kell fűszerezem ezután berakom lefedve a sütőbe és készre főzöm. Ha vendégségre készülök, akkor mindezt előző este csinálom meg és másnap már a sütőbe akkor teszem, hogy pont a kellő időben legyen készen, így több időm marad a többi fogásra, illetve nyugodtabban várom a vendégeimet, nem kell kapkodnom!!!

Legfrissebb cikkek

Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Kedves barátaink, van pár dolog, amit újdonsült szülőként el kell mondanunk nektek
Ahogy szülők lettünk, minden megváltozott. Vagyis mégsem minden. És bár baráti kapcsolataink egy kicsit átalakultak, de nem fogjuk elveszíteni egymást! 
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Feltalálták a csúszós ketchupos flakont - többé nem kell ütögetned az alját!
Szereted a ketchupot? Sokat használod, de mindig az alján marad egy elég nagy adag, ami csak ütögetéssel szabadul, és még  így is a kukába megy egy része? ENNEK VÉGE!
764