Tarhonyás hús 5.-egyszerű recept

1 adag
791
kcal
Tarhonyás hús 5.-egyszerű
Tarhonyás hús 5.-egyszerű
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hagyományos étel, együtt a hús a körettel. Rizzsel is elkészíthető.  Paradicsom, paprika is kerülhet bele.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Csemegeuborkával az igazi! Gazdagabb, ha szalonnát pirítunk le, és a kisült zsírján fehéredésig pirítjuk a húst.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

úttörő gombóc,tarhonyás hús egyszerűen, egyszerű tarhonyás hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 ek olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát.
  2. Rádobjuk a felkockázott húst és kissé lepirítjuk.
  3. Fűszerpaprikát, sót teszünk rá ízlés szerint és borsozzuk.
  4. Felengedjük annyi vízzel, ami épp ellepi, és fedő alatt puhára főzzük. (Nem baj, ha bő leve van, mert ezt felhasználjuk a tarhonya elkészítésénél.)
  5. A tarhonyát egy másik lábosban 1 ek olajon megpirítjuk, sózzuk, és a pörköltszafttal felöntjük.
  6. Lefedjük, sütőbe tesszük, és sűrűn ránézünk, hogy ha kell, a folyadékot pótoljuk. (Ha már felhasználtuk az összes pörköltszaftot, akkor vizet adjunk hozzá, a lényeg, hogy teljesen puhára készítsük el.)
  7. Ha megpuhult, keverjük bele a húskockákat és 5-10 percre tegyük még vissza a sütőbe.
  8. Ezután már tálalható is.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 33 660
elküldve: 4
receptkönyben: 412
elkészítve: 21/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

Hozzászólások (4)

Kokocikutya
Kokocikutyak, 2014-04-15 09:41

a 40 kg sertéscomb gondolom 40 dkg akar lenni :D 40 kg az rengeteg lenne főleg 15 dkg tarhonyához xD amúgy szimpatikus a recept, ma megcsinálom páromnak, biztos be fog jönni neki :)

r.kata
r.katak, 2014-04-15 10:02

Igen, köszönjük az észrevételt, javítottuk!
További kellemes sütés-főzést!
Kata

Messzi mama
Messzi mamah, 2012-10-01 19:28

Nagyon tetszik ez a sütős változat, biztosan ki is fogom próbálni! Marhapörköltet szoktam így készíteni, felkészítem a pörköltet rövid lével, amikor felforrt , illetve főzöm még egy rövid ideig megkóstolom és ha kell fűszerezem ezután berakom lefedve a sütőbe és készre főzöm. Ha vendégségre készülök, akkor mindezt előző este csinálom meg és másnap már a sütőbe akkor teszem, hogy pont a kellő időben legyen készen, így több időm marad a többi fogásra, illetve nyugodtabban várom a vendégeimet, nem kell kapkodnom!!!

Legfrissebb cikkek

A puding, ahogy az angolok csinálják!
A puding, ahogy az angolok csinálják!
Mi magyarok a pudingot krémnek ismerjük, na de mi történik, ha egy angolt kérdezünk? Puding angol módra, vagyis szószos sütemény!
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Fokozottan ellenőrzik a déligyümölcsöket
Kezdődik a déligyümölcsök szezonja, érdemes odafigyelni, milyen árut vásárolunk.
Sört neveztek el Puskás Öcsiről
Sört neveztek el Puskás Öcsiről
Október 23-a után kerül a boltokba a legendás Puskás Ferencről elnevezett Puskás-sör.
791