r
Nosalty Logó

Töltött paprika

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Petra
Töltött paprika
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 79 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2775.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    2234 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    473.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    151 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    990 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    621 micro
Összesen 494 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    107.6 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11103.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    284 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1408 mg
  • Nátrium
    8936 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1894.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    603 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    88 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    419 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    138 micro
  • β-karotin
    3958 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    138950 micro
  • Lut-zea
    2485 micro
Összesen 1975 kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    442.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    356 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.1 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5542 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 79 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst félig megfőzzük (nem kell teljesen, mert a paprikák belsejében még úgyis lesz ideje teljesen megpuhulni). Az apróra vágott hagymát kevés olívaolajon megdinszteljük.
  2. Egy tálban összekeverjük a darált húst a rizzsel, hozzáadjuk a hagymát, sóval, borssal ízesítjük és kezünkkel alaposan összedolgozzuk.
  3. A megtisztított paprikák végét levágjuk, magházukat és az ereket eltávolítjuk, majd mindegyiket lazán megtöltjük a húsos egyveleggel.
  4. A paprikákat egymás mellé egy jókora lábasba fektetjük, annyi forró vizet öntünk rá, hogy épp ellepje. Hozzáadjuk a paradicsompürét, és lefedve közepesnél kissé gyengébb lángon puhára pároljuk a paprikákat.
  5. Ekkor Xantana porral vagy rántással sűrítjük a mártást, ízlés szerint cukorral ízesítjük és még 10-15 percig alacsony lángon főzzük.
  6. Sós vízben megfőzött burgonyacikkelyeket kínálunk mellé.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1110
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 98
  • Össznézettség: 465840
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ritkán szoktam tradícionális magyar ételek elkészítésének itthon nekiállni, a hagyományos fogásokat leginkább a szüleinknél élvezzük. E tekintetben kivételes nap volt a mai: töltött paprika készült a konyhámban. Életem első töltött paprikája:-).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!