r
Nosalty Logó

Tanyasi rakott burgonya

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Tanyasi rakott burgonya
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 4444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 167 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.2 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2381.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    324 mg
  • Nátrium
    1838 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    283.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1110 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    157.3 g

Zsír

  • Összesen
    336.8 g
  • Telített zsírsav
    124 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    1288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9527.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    1296 mg
  • Nátrium
    7352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1133 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    716 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    163 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    710 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1544 micro
Összesen 4444 kcal
  • 9% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    277 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Tojásokat megfőzzük, majd megpucoljuk és felkarikázzuk a kolbásszal együtt.
  3. Szalonnát kockára vágjuk kevés olajon megsütjük, majd a vöröshagymákat megpucoljuk, cikkekre szeleteljük, és a szalonnás olajon megdinszteljük. Ráöntjük a lecsót, és ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  4. Egy tepsit olajjal kikenünk, lerakunk egy réteg burgonyát, beterítjük fele kolbász és tojás szeletekkel, elosztjuk rajta a lecsó felét, és meglocsoljuk fokhagymás tejföllel.
  5. Erre ismét egy sor burgonya jön, majd elosztjuk rajta a maradék kolbász és tojás karikákat és a maradék lecsót. Befedjük a maradék burgonyával, és meglocsoljuk a maradék fokhagymás tejföllel, és készre sütjük.
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 11695
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tanyasi rakott burgonya
Salamon Csilla 1202 recept

Minden ami finom, benne van ebben az ételben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!