r
Nosalty Logó

Színes rakott kínai kel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Színes rakott kínai kel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1692 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    570 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    458 mg
  • Nátrium
    546 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.5 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    416.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1251 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    3957 micro
  • β-karotin
    9840 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1580 micro
Összesen 694 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    126.9 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6768.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2279 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    349 mg
  • Foszfor
    1830 mg
  • Nátrium
    2185 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.1 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    1666.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5005 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    254 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    279 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1094 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1066 micro
  • α-karotin
    15828 micro
  • β-karotin
    39359 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    6320 micro
Összesen 2769 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    618 micro
  • β-karotin
    1537 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    247 micro
Összesen 108 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst zöldborsóval és fokhagyma-gerezdekkel megpároljuk.
  2. Sós, köményes, forrásban lévő vízben megpároljuk a csíkokra vágott kínai kelt.
  3. Kevés margarinon megpuhítjuk a karikázott sárgarépát.
  4. Lilahagymát fonnyasztunk wokban, maradék húslében.
  5. Az összetevőket kimargarinozott, hőálló tálba lazán rétegzzük, tetejére margarindarabokat potyogtatunk.
  6. A tál felét meglocsoljuk tejföllel, reszelt sajttal (az én oldalam "diétás").
  7. Sütőben szép ropogósra sütjük. (A fotó sütés előtt készült.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 149
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18652
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 11.

Ajánló

Nagyon könnyű, emészthető, a kényes gyomrúaknak is szívesen ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szeretek színesen főzni, szó szerint a színeket variálni az ételekben. A zöld-piros-narancs-lila alapanyagokat keresem. A kínai kel is ilyen terv szerint készült. A sárgarépa színesítette meg az addig fakónak tűnő tálat. Hangsúlyt fektettem a kevés kalóriára, ezért nem locsoltam meg telföllel, és szórtam meg reszelt sajttal, így is nagyon finom volt, és nem lett lelkiismeret-furdalásom sem, miután mindet elpusztítottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek