Sütőtökös chia puding recept

Sütőtökös chia puding
Sütőtökös chia puding
10 perc / előkészület: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most éppen ez a legkedvencebb reggeli receptem, iszonyatosan finom és őszi.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
fogyókúra: paleolit fogyókúra
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pumpkin spice chia pudding, fűszeres sütőtökpuding, sütőtökös-chia magos krém
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a chia magokat a tejjel és lefedve állni hagyjuk egy éjszakára a hűtőben.
  2. Megsüthetjük, vagy meg is főzhetjük a sütőtököt, de használhatunk üveges pürét is.
  3. Összekeverünk egy bögrényi sütőtökpürét a fűszerekkel, mézzel és a megkocsonyásodott chia puddinggal. Pörkölt mandula darabokkal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 448
elküldve: 3
receptkönyvben: 287
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: 1

szakács

Green Evi

Mióta szakács: 2014.10.08.
7 recept
hirdetés

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márcsító
márcsító cs, 2014-10-30 19:33

sziasztok járt már valaki úgy, hogy nem kocsonyásodott be a mag? én nem értem mi történt, most próbáltam ki először, azt hittem ma reggel elfogyasztom a világ legegyszerűbb és legegészségesebb reggelijét, de nem lett puding az éjszakára hűtőbe tett tejből és magokból....(mandulás rizstejet használtam, de nem hiszem, hogy ennek bármi jelentősége lenne) :(

zsuzsuu
zsuzsuu / zsuzsuu v, 2015-02-22 23:24

Szia! Én is ugyanígy jártam... Este nagy lelkesen beáztattam a chiát mandulatejbe, izgatottan várta, hogy milyen lesz...aztán nem lett semmilyen... A magok lesüllyedtek a tej aljára, nem kocsonyásodtak. Akkor reggel megkevertem és elkezdtek nőni a magok, mire délután hazaértem már majdnem tökéletes puding lett belőle, csak számomra kicsit hígnak tűnt így raktam még bele egy kk-nyi magot és jól elkevertem...pár óra múlva pont olyan volt, amilyennek lennie kell :) De fogalmam sincs, mi lehetett a baj...elkevertem az elején is a magokat a tejben...talán az, hogy egyből lefedtem az üveged alufóliával? Mert a reggeli csalódás-újrakevergetés után azt nem raktam vissza rá, valamint nem vittem vissze a hütőbe, otthagytam simán a konyhapulton. Talán jobb neki a melegebb? De kb minden recept hűtőben való tárolást ír... Tényleg nem értem.

Green Evi
Green Evi / Green Evi cs, 2014-10-30 20:45

Szia,
nem, én még szerencsére sosem jártam így. Most kicsit utána olvasva sajnos nem sok infót találtam, bár úgy tűnik másokkal is előfordult már. Két tippet írtak több helyen is, az egyik, hogy a magokat folyamatosan rázni vagy kevergetni kellene, így könnyebben kocsonyásodnak. A másik pedig, hogy egyszerre mindig csak kis adag chiát kell használni. Több (angol nyelvű) megjegyzés szerint akkor nem sikerült, ha több, mint 2-3 evőkanálnyit használtak egyszerre.
Ja, és volt egy harmadik megjegyzés is, miszerint pár márka "kamu" chiát árul. Ez nem tudom mit jelent, vagy melyik márkára vonatkozhat, csak gondoltam szólok :)
Szerintem próbálj meg egy egész kevés chia magot beáztatni legközelebb, próbálkozz több fajta folyadékkal is. Nekem például növényi tejben kocsonyásodik be a leggyorsabban egy holland szupermarketből való chiám, az előző adag alnaturás meg legjobban gyümölcslével működött.
Remélem a következő adag végre sikeres lesz, tényleg isteni reggeli a chia pudding.
Sok sikert!
Évi

márcsító
márcsító p, 2014-10-31 01:37

Kedves Évi,
köszönöm a gyors választ és, hogy így utána néztél! :) holnap újra próbálkozom. :)
Marcsi

Green Evi
Green Evi / Green Evi p, 2014-10-31 09:45

Nagyon szívesen, remélem most majd sikerrel jársz :)
(Ha pedig nem, akkor használd feltétként a chiát, én imádom levesekre vagy salátára szórni, de mindig figyelnem kell, hogy akkor gyorsan elfogyasszam az ételt, különben bekocsonyásodik az egész. Szóval ha másra nem is, erre legalább jó lesz)

188