Sült oldalas grillezett burgonyapürével recept

Sült oldalas grillezett burgonyapürével
Sült oldalas grillezett burgonyapürével
105 perc / előkészület: 25 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hentesnél nagyon szép oldalast kaptam, ma került sor a sütésére. Most készítettem ezzel a módszerrel először pecsenyelevet, de csak ajánlani tudom, szenzációs.
A köret csak spontán ötlet volt a hűtőben talált alapanyagok ismeretében, de kifejezetten jól összeillik az oldalassal.

hozzávalók / 4 adag

A sült oldalashoz

  • 1 kg sertésoldalas (sovány )
  • 2 ek disznózsír
  • 2 dl alaplé (leveskockából is készíthető)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint (egész)
  • 2 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

A grillezett burgonyához

  • 1 kg burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 2.5 ek tejföl
  • 1 dl tej
  • ízlés szerint
  • szerecsendió ízlés szerint
  • 5 dkg juhsajt
  • 5 dkg trappista sajt
  • 2 ek pecsenyezsír

ajánlat

Házi savanyúsággal, vagy friss salátával tehetjük ételünket teljessé.

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sült oldalas grillezett-sajtos krumplipürével
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén vágjuk el (2 csont egy osztás), majd fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg köménymaggal.
  2. Tegyük kizsírozott tepsibe a húsokat, mellé a félbevágott hagymákat, és öntsünk alá nagyon kevés vizet, majd süssük 170-180 fokon.
  3. 70-80 perc elteltével a hús elkészül, ekkor vegyük ki őket a tepsiből.
  4. A visszamaradt zsíradékból készítsünk pecsenyelevet: tegyük a tepsit a gáztűzhelyre, majd öntsünk hozzá húsalaplét és forraljuk néhány percig. Fakanállal kevergessük, hogy a letapadt pörzsanyagok belekeveredjenek a pecsenyelébe. Végül töltsük külön csészébe. (Át is szűrhetjük.)
  5. A burgonyákat kockázzuk fel, majd főzzük meg őket. Készítsünk burgonyapürét: törjük össze a burgonyát, majd keverjük el a vajjal, 2 tk tejföllel, a tejjel, fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Tegyük a pürét kivajazott tűzálló edénybe, majd a tetejét kenjük meg vékonyan a maradék tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Sütőben a legmagasabb hőmérsékleten, vagy grillen süssük, amíg a sajt ráolvad és megpirul.
  6. Tetszőlegesen vágjuk fel, tálaljuk az oldalassal, amit öntsünk le a pecsenyelével. 

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 607
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kornél

Mióta szakács: 2010.01.10.
165 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1008