r
Nosalty Logó

Sült máj salátával

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
CulinaRita
Sült máj salátával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 379 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    751.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    473 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    162 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5122 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    890 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4935 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 190 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    1035 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1502.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    165 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    946 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10243 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    50 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1780 micro
  • Kolin:
    583 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9870 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    168 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 379 kcal
  • 13% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    205 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2136 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    26 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megmossuk a májakat, elfelezzük őket a csatlakozásuknál, és eltávolítjuk a pici zsíros részeket, illetve az apró hártyákat.
  2. Serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, és a májak mindkét oldalát 4-5 percig sütjük lassú tűzön, majd fedő alatt további 10 percig.
  3. A salátát megtisztítjuk, szárazra csepegtetjük, és tányérokra halmozzuk, amire ráhelyezzük a májat, és csírával díszítjük.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2485
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 07.

Ajánló

A fűszerezés, azaz sózás és borsozás csak a végén történjen, különben a máj elveszíti az omlósságát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sült máj salátával
CulinaRita 49 recept

Májat sütni nem valami nagy varázslat, de lehet olyan szépen tálalni, amitől irtó nehéznek és irtó drágának tűnhet. A lényeg abban rejlik, hogy az étel elkészítése ne a főzés és sütés végeztével záruljon, hanem a tálalást is ugyanolyan figyelemmel végezzük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!