r
Nosalty Logó

Sült madártej

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Sült madártej
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    398 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    686 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    247 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    169 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    236 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    369 micro
Összesen 536 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.7 g

Zsír

  • Összesen
    156.3 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    2385 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4116.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1481 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    1276 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.9 g
  • Cukor
    194 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    492.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1446 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    436 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    1679 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1413 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    69 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2214 micro
Összesen 3223 kcal
  • 11% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojássárgájákat ömlesszük egy méretesebb keverőtálba, adjuk hozzá a porcukor felét, a vaníliás cukrot, a vaníliakivonatot, a citrom reszelt héját, végül pedig egy csipet sót. Botmixer segítségével keverjük szép habosra.
  2. A tojásos keverékhez ezután hozzáadhatjuk a lisztet, amivel szintén keverjük össze, majd folyamatosan kevergetve, apránként a tejet. Óvatosan adjuk hozzá a tejet, hiszen ilyen mennyiség gyorsan hígítja a tésztát. Ezután mehet bele az olvasztott, kihűlt vaj.
  3. A tojásfehérjéket a porcukorral külön verjük kemény habbá. Adhatunk hozzá pár cseppet a citrom levéből, hogy jó stabil habot kapjunk.
  4. A felvert tojásfehérjét szépen óvatosan, keverjük hozzá a tésztához jó alaposan, majd amikor már teljesen elvegyültek, öntsük át egy hőálló sütőformába.
  5. 150° C-on egy órát süssük, majd kivéve a sütőből hagyjuk teljesen kihűlni. Miután kihűlt könnyebben szelhető. Tálaljuk porcukorral megszórva, gyümölcsökkel.
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 338
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 71
  • Össznézettség: 19918
  • Feltöltés dátuma: 2022. november 05.

Receptkategóriák

Sült madártej
Kristyán Fanni 89 recept

A sült madártej az egyik legegyszerűbben és leggyorsabban összedobható vaníliás édesség. A pár perces összeállítást alacsonyabb hőfokú, egy órás sütés követi, de amint sikerült kivárni, már fogyaszthatjuk is. A natúr receptet bátran felturbózhatjuk bármilyen gyümölccsel, vagy akár mákkal.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk