r
Nosalty Logó

Sült karfiolos leves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Sült karfiolos leves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Összesen 57 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    966.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    744 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    187.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    663 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1343 micro
  • β-karotin
    6119 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    186 micro
Összesen 275 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    141 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    341 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    153 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    2974 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    751.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2651 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    158 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    5373 micro
  • β-karotin
    24478 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2626 micro
  • Lut-zea
    745 micro
Összesen 1090 kcal
  • 1% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    291 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    142 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 57 kcal

Hozzávalók

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A karfiolleveshez

  1. A zöldségeket pucoljuk, aprítjuk és sütőpapírral bélelt tálcára tesszük.
  2. Olívaolajjal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, kevés chilit szórunk rá, kakukkfű és rozmaring ágakat helyezünk a tetejére, és mehet a tálca a 180 fokra előmelegített sütőbe úgy 25-30 percre sülni, vagy ameddig a zöldségek átsülnek és egy cseppet megpirulnak.
  3. Közben egy lábasban aprított vöröshagymát párolunk egy kevés vajon.
  4. Zöldségalaplével beforraljuk, majd hozzáöntjük a sült zöldségeket (ebből a paradicsomot és pár karfiolt félretehetünk a tálaláshoz) és egy deci tejszínt.
  5. Ekkor botturmixszal párat belepörgetünk a már tejszínes leves aljába, nem krémlevest készítünk, csak azért tesszük, hogy szép rusztikus legyen.

A tálaláshoz

  1. Egyet rottyantunk rajta és rögtön tálkákba szedhetjük a levest, amit sült paradicsommal, aprított petrezselyemmel díszíthetünk. Egy kis citromlé tálaláskor jól áll neki, de nem kötelező. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 109
  • Össznézettség: 2254
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 03.

Ajánló

Ez a leves sárga karfiolból készült, de a sima fehér is nagyszerű hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolból a legfinomabb ételeket akkor készíthetjük, ha jól megsütjük. Ekkor picit veszít a nedvességéből, de belül krémes, kívül roppanós lesz, és a rásült friss és szárított fűszerek kihozzák belőle a vadító énjét! Most tavasszal ne krémlevest, hanem sokzöldséges levest érdemes főzni belőle.

Hozzávalók

A karfiolleveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek