Sült kacsamell lila káposztával, zöldségekkel recept

Sült kacsamell lila káposztával, zöldségekkel
Sült kacsamell lila káposztával, zöldségekkel
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bár egy kicsit macerás az étel elkészítése, de megéri, mert finom a végeredmény.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rosé kacsamell, kacsasült
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A brokkolit rózsáira szedjük, a krumplit megpucoljuk, kockára vágjuk. Mindkettőt feltesszük sós vízben főni.
  2. A gombát szeleteljük. A hagymát, fokhagymát felvágjuk. A káposztát felszeleteljük.
  3. Egy serpenyőben a köménymagot megpirítjuk, rádobjuk a hagymát, megszórjuk cukorral, karamellizáljuk. Rátesszük a káposztát is, sózzuk, borsozzuk, rálocsoljuk az ecetet és a bort. Megdinszteljük.
  4. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, egy serpenyőben kacsazsíron előbb bőrével lefelé, majd a másik oldalán medium megsütjük bő 20 perc alatt. Félretesszük. Pihentetés után felszeleteljük.
  5. A zsírban a gombát hagymával, fokhagymával megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük.
  6. A krumplit a kacsazsíron kicsit megkapatjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pirospaprikával.
  7. Tálaláskor teszünk a tányérra 3 szelet sült mellet, szórunk rá pirospaprikát, körberakjuk a körettel, kanalazunk a tányér közepére tartárt. Vörösborral fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 857
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept
hirdetés

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

678