r
Nosalty Logó

Spanyol omlett Salamon Csillától

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Spanyol omlett Salamon Csillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1997.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    328 mg
  • Nátrium
    1437 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    314 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    613 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    2199 micro
Összesen 716 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7990.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    498 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1311 mg
  • Nátrium
    5746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1337.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    833 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    496 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    489 micro
  • Kolin:
    1254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    620 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    2452 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    8796 micro
Összesen 2865 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    245 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    219 micro
  • Lut-zea
    375 micro
Összesen 123 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Burgonyát héjastól megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk.
  2. Egy serpenyőben olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát zöldjével együtt, hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és kicsit megpirítjuk.
  3. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk, a kolbászra szórjuk és pár percig pároljuk ,ízlés szerint sózzuk.
  4. A karikára szeletelt burgonyát a cukkinis kolbászhoz adjuk a cikkekre vágott paradicsommal és együtt, az egészet tovább sütjük.
  5. A tojásokat felverjük, cseppet meghintjük sóval és az ételre öntjük, majd készre sütjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 8
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 712
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol omlett Salamon Csillától
Salamon Csilla 1202 recept

Egy régi újságban találtam rá erre a nagyszerű receptre.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!