r
Nosalty Logó

Spaghetti con ruccola e langoustini

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Spaghetti con ruccola e langoustini
adag
Előkészítés
perc
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1532.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    87 mg
  • Kálcium
    338 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    406 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    232 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    34 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    733 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1086 micro
Összesen 589 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    78.8 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4598 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    261 mg
  • Kálcium
    1014 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1219 mg
  • Nátrium
    1767 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    696.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    204 micro
  • β-karotin
    2199 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    3259 micro
Összesen 1774 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    369 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákat és a bazsalikomleveleket aprítjuk, a paradicsomokat félbevágjuk, majd szeleteljük. A citromból vágunk egy szeletet.
  2. A tésztát sós vízben feltesszük főni.
  3. Egy nagy serpenyőben olívaolajon a hagymákat elkezdjük dinsztelni, majd rátesszük a fokhagymát, s rávágjuk a chilipaprikákat.
  4. Beletesszük a paradicsomot, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, fűszerezzük, locsolunk rá chiliszószt, facsarunk bele citromlevet, beletesszük a rákokat.
  5. Kis idő elteltével öntünk bele egy pohárnyi fehérbort.
  6. Majd kivesszük a rákokat, ha a tészta már al dente megfőtt, rászedjük a szószra, összekeverjük.
  7. Végül elzárjuk a tűzhelyet, a tésztához keverjük a rukkolát, tálalunk.
  8. Egy tányérra szedünk a tésztából, ráteszünk egy langoustine-t, megszórjuk a sajttal, s díszítjük chili paprikával és bazsalikomlevéllel.
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2930
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 23.

Ajánló

Jól behűtött fehérbort igyunk hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Hobbychef 738 recept

Vettem a hipermarketben akciósan kicsi rákot. Bár ők langusztának árulták, szerintem scampi volt. A languszta egy jól megtermett rák, hatalmas ollókkal. A magyarban elég nagy összevisszaság van a rákok elnevezésében. Nem hiszem, hogy ez azért van, mert nincs tengerünk, 100 éve még volt. S ma is sok magyar, aki teheti, ellátogat az Adriára vagy más, tengerparti országba. Valószínűleg az olasz langoustine név okoz galibát, s így fordították langusztának. A languszta angol megfelelője a lobster, egy tekintélyt parancsoló rák, félelmetes ollókkal, nem véletlen, hogy élve való árusításkor szalaggal átkötözik. Utánanéztem a Google fordítóban, bár nem veszem szentírásnak, magyarul norvég homárnak hívják. Nos, legyen bármi is a neve, egy csemege.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek