hozzászólások (3)

leírás

A felsőbbrendű rákok osztályába tartozó, hideg vizekben élő tengeri rákféle, a rákok közt a legnagyobb és egyben a legfinomabb is. Testét vastag páncél borítja, potroha szelvényekből áll, kicsi fején vöröses csápok vannak, első pár lába megvastagodott, és hatalmas ollóvá alakult, amit hatékony fegyverként használ. Hossza 30-70cm, tömege elérheti a fél kg-ot is. Húsa zsírszegény, fehérjékben és ásványi sókban gazdag, de kissé nehezen emészthető. Megkülönböztetünk európai, brit, norvég, fokföldi és amerikai homárt, attól függően, hogy hol él. A homár sokféleképpen elkészíthető, bár egy közönséges konyhában ritkán előforduló alapanyag, mivel ára meglehetősen borsos.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

Homár alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        Gabys
        Gabys / Gabys p, 2013-02-22 16:00

        Szia,
        fiú voltál? És most??? Bocsánat!nagyon magas volt a labda, ne haragudj:))) A homár valóban isteni finom. Én a horvátoknál ettem, többféle módon. (pl.vajban sütve, szalmaburgonyával, franciasalátához hasonló körettel) Azt javaslom Neked, hogy használd a google-t ("homár elkészítése" pl) rengeteg elkészítési módot fogsz olvasgatni. Kellemes hétvégét:) Gabi

        petu
        petu p, 2013-02-22 14:46

        Lányok,
        valaki mondja már meg, mit és hogyan kell tenni a homárral.
        Egyszer ettem Párizsban, egy kisvendéglőben. Soha előtte és azóta olyan finom vízi herkentyűt nem ettem. A Metróban néha kapható -kerül amibe kerül- vennék és elkészítenék egyet.
        Mint adataimból látható, fiú vagyok (legalább is az voltam), nem szakács, csak szeretek főzöcskézni, mégis Tőletek kérek segítséget!
        Segítség! petu