Sonkás sörkifli recept

Sonkás sörkifli
Sonkás sörkifli
25 perc / sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon puha kelt tésztát kapunk, alaprecept a Paprika TV-ből. A tölteléket ízlés szerint lehet variálni, fűszerezni: apróra vágott kolbászdarabok, pirított hagyma, pizzakrém stb. hangulat függvényében. Ez a sonkás nekünk nagyon bejött.:-)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, szilveszter
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
nehézség: közepes
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: sós süti
alkategória: töltött kifli
hasonló kategóriák: sós batyu, pirog, párna, sós csiga, sós masni, grissini, pereckék, fonat, sós rúd, sörkiflik

egyéb elnevezések

sonkás-sajtos sörkifli, sonkás kifli kelt tészából
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit, 50 dkg lisztből, felfuttatott élesztővel. A maradék lisztet a tészta átgyúrásához fogjuk felhasználni.
  2. Dagasztani nem kell, egy éjszakára hűtőbe tesszük, letakarva.
  3. Másnap dolgozzunk tovább: a tésztacipót osszuk 2 felé, gyúrjuk át, nyújtsuk ki: mindkettőt kör alakúra, a maradék lisztet felhasználva.
  4. Megkenjük a tésztákat borsozott, olvasztott margarinnal.
  5. Derelyevágóval osszuk a köröket 8-8 felé (ebből 16 nagyobb kifli lesz) vagy 12-12 felé, így kisebb kifliket kapunk.
  6. Megszórjuk a reszelt sajtok keverékével és apróra vágott sonkával.
  7. A vastagabb széltől kezdve feltekerjük a cikkeket, sütőpapíros tepsibe rakosgatjuk, majd fél órát kelesztjük, meleg helyen.
  8. Tetejüket megkenjük tojássárgával, megszórjuk reszelt sajttal vagy különböző magokkal: tök, kömény, szezám, len, darálatlan mák stb.
  9. 25 percig sütjük 180 fokon, langyosan, hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 293
elküldve: 1
receptkönyvben: 330
elkészítve: 2/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept
hirdetés

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

feheri
feheri cs, 2012-01-05 19:23

Kedves Hajni!

Jelentem, ma én is megsütöttem a kifliket. Sonkás-sajtos, és kolbászos-sajtos töltelékkel, nagyon finom lett.
Majdnem úgy is néznek ki, mint a tieid a képen, csak sajnos a végére jöttem bele a kör alakú nyújtásba, háromszög szeletelésbe :) Köszönet a receptért.

fekete.demon
Bloemcake / fekete.demon cs, 2011-01-06 19:37

Hú, ezek a kiflik nagyon jól néznek ki:) Megindult a nyáltermelésem...
Az lenne a kérdésem, hogy miért kell éjszaka pihentetni? Esetleg meg lehetne csinálni miután összegyúrtam a tésztát? Vagy mindenképpen pihentessem 8-10 órát?
Anna

kh
Jahin / kh cs, 2011-01-06 20:19

Ez a recept így szólt,én nem tértem el, szerintem nyugodtan megcsinálhatod,gyúrás után,de meleg helyen keleszteni akkor is kell fél-háromnegyed órát,sőt akkor én meg is dagasztanám a tésztát,mielőtt kelni hagyom.A hűtős változatnak nagy előnye,hogy a tésztával hidegen jobban lehet dolgozni,így szerintem könnyebb nyújtani és tekergetni is,és előtte dagasztani sem kell..Azután a tepsiben még kelnek a kiflik.Majd írd meg a végeredményt!!!!:-))Hajni

624