Barátnőm férjétől tanultam ezt a receptet. Az övé finomabb szokott lenni, mint az enyém!
Én nem szoktam beáztatni előre a babot, annál az oknál fogva, hogy nem tervezem előre, hogy mit főzök másnap. Aki ennyire előrelátó, az beáztathatja előző nap a babot és az árpagyöngyöt is. Jó étvágyat hozzá !
Hozzászólások (19)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Szia! A recept isteni! Korábban én sem főztem még sóletet, ez alapján viszont már többször, és mindig nagy sikere van. Én is füstölt csülökkel készítem, római tálban. Nekünk az árpagyöngy (gersli)a kedvenc benne, még soha nem ázott el. De az igazság az, hogy nem a kezdetekkor teszem bele, hanem amikor már legalább félig puha minden. Nagyon köszönöm a receptet, igazi családi kedvencet adtál nekünk! :)
Elkészítettem és nagyon finom lett :) Ez volt az első sóletem, de biztos, hogy nem az utolsó :)
Főzzétek meg minél többen, megéri. Nálunk repetáztak is belőle (legnagyobb elismerés), szóval tényleg jó lett. Köszönöm :)
Kedves Manna87 ! Örülök , hogy ennyire ízlett ! Köszönöm , hogy ajánlod másnak is :)) Üdv Edit
Sziasztok,
segítséééég.. Még soha nem főztem sóletet, ki lehet váltani az árpagyöngyöt kölessel?
Köszönöm: Judit
Szia Mamika ! Az a gond , hogy én még sosem főztem kölest nem tudom milyen az állaga:)) De azt gondolom ,hogy Te használod. Ha hasonló az állaga mint az árpagyöngy akkor használd nyugodtan. Vagy esetleg rizzsel helyettesítsd. De szerintem az árpagyöngy a legjobb hozzá:)) Üdv Edit
Szia Iaraed, még nem használtam kölest, de az árpagyöngyöt annyira nem kedvelem. :-) Viszont csak kipróbáltam kölessel, nagy sikere volt. :-) Köszönöm a segítséget! :-)
Kedves Mamika ! Jól tetted:))) Örülök , hogy ízlett :)) Üdv Edit
Nagyon finom lett köszi.
Kedves Krisztina ! Nagyon örülök , hogy sikerült ,és főleg , hogy ízlett is. :)) Üdv Edit
Ma elkészítem remélem nem rontom el .:-)
Nagyon köszönöm, hogy eszembe juttattad az árpagyöngyöt, hisz a családom nagyon szereti töltött káposztába is. Isteni a recept, kipróbáltam a Te verziódat is. A hagyma épp szűkébe volt nálunk, ezért (gyöngyhagyma szezon lévén) elszórtan azt tettem pluszba a babhoz. Nem rontotta el, isteni lett, a tetejére meg lilahagyma került!! Az otthon lévő húst is keveseltem, így egy kis szál füstölt felkarikázott kolbásszal egészítettem ki, hát ez sem tett neki rosszat. Nagyon jót lakmároztunk belőle, finom a recept! Kösz, hogy megosztottad velünk! Üdv.
mamacica
Kedves Mamacica ! Nagyon szívesen tettem :)) Mi is nagyon szeretjük ,és a kolbász jó ötlet. Legközelebb én is teszek bele:)) Üdv Edit
Kedves Edit!
Elkészítettem a hétvégén, nagyon finom lett. Cserépedényben csináltam, egy egész füstölt csülköt tettem bele, és tarjával csináltam, a marhahúst kihagytam. Az árpagyöngy kissé szétázott, de majd legközelebb később teszem bele, annak nem kell sok idő. A gyerekeknek is nagyon ízlett, és nagyobb baráti összejövetelekre is kiváló, mert kiadós és laktató étel. Csináltam hozzá csipetkét is, mivel elég szaftja lett, és így nem kellett hozzá kenyér. Nagyon köszönöm a receptet, kedvenc lesz. Memi.
Kedves Memi ! Valószínű ,hogy a cserép edény miatt lett szétázott az árpagyöngy , főleg ha beáztattad előtte. Én nem áztatom be előre a babot és egyszerre teszek mindent bele és nem ázott még sosem szét az árpagyöngy. De ha cserépedényben akarod csinálni máskor is akkor később tedd bele ahogy írtad. A lényeg az , hogy úgy csináld ahogy neked jó. Az ízén biztos nem változtat:)) Örülök , hogy ízlett. Üdv Edit
Én mielőtt sütőbe tenném átöntöm beáztatott rómaitálba és nem kell kevergetni, abban szépen elkészül.
Köszönöm a gyors választ,sejtettem,hogy a kolozsvári szalonnára gondolsz,de "biztos ami biztos".Ki fogom próbálni,és értesítelek a végeredményről.Mégegyszer köszönöm.Anikó.
Nagyon szívesen ! Várom a beszámolót:)))Üdv Edit
Szia Edit!
Milyen és mennyi füstölt husi?Nem látom a hozzávalókban.És a kolozsvári szalonnával mit csinálsz?
Szia ! A füstölt hús alatt a kolozsvári szalonnára gondoltam mert az füstölve van ! A szalonnát is összevágom és egyszerre belerakom a 3 pont szerint ! De lehet kolozsvári szalonna helyett füstölt csülköt vagy bármilyen füstölt húst rakni bele kockára vágva:Az a lényeg hogy a háromféle hús íze benne legyen. Bocsi ha a receptem nem volt egyértelmű ! Javítottam :))Üdv Edit