r
Nosalty Logó

Sertésoldalas lecsósan

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Sertésoldalas lecsósan
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 4055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 147 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    580.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    258.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    62 micro
  • β-karotin
    360 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 676 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.2 g

Zsír

  • Összesen
    348 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    935 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3485.5 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    287 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    285 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    908 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.9 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    1550.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    552 mg
  • D vitamin:
    1058 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    739 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    374 micro
  • β-karotin
    2160 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 4055 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    126.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    187 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az oldalast a csontok mentén felszeleteljük.
  2. Egy hagymát kockára felvágunk, és a zsíron megdinszteljük. Lehúzzuk a tűzről, a pirospaprikát belekeverjük, felöntjük egy kis vízzel, sózzuk, és beletesszük az oldalasdarabokat és a száraz paprikát.
  3. A paprikát, paradicsomot tetszés szerinti darabokra felszeleteljük. Amikor a hús majdnem puha, és elfőtt róla a víz teljesen, rátesszük a paprikát, paradicsomot, 1 karikára vágott hagymát, és puhára főzzük.
  4. Először fedő alatt, majd vegyük le róla a fedőt, hogy a vizet, amit a paprika engedett elfőjön. Arra vigyázzunk, hogy ne főzzük szét a paprikát és a hagymát. Frissen őrölt borssal megszórjuk, ha kell, még sózzuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 16380
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 14.

Ajánló

Friss kenyérrel, esetleg félbe vágott főtt burgonyával tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó, lecsó, és megint lecsó! Megunhatatlan étel nálunk a lecsó, de " köretnek" valamilyen hús mindig kerül  bele. Az oldalast általában sütni szokás, de pörköltalappal készítve, lecsósan is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek