Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sertés Cordon Bleu

Sertés Cordon Bleu
Sertés Cordon Bleu
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az erdeti Cordon Bleu recept állítólag Svájcból ered. A Cordon Bleu egy sonkával és sajttal töltött, panírozott borjúszelet, de el lehet készíteni sertéshúsból vagy csirkemellből is..

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajttal-sonkával töltött sertés rántva, sonkás-sajtos rántott szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hússzeleteket vékonyra potyoljuk. Sózzuk, borsozzuk.

  2. A sajtot becsomagoljuk a főtt sonkába, rárakjuk az egyik szelet húsra, a másik szelettel lefedjük, jól összenyomkodjuk a szélein.

  3. A töltött hússzeleteket megforgatjuk a lisztbe, a fölösleges lisztet lerázzuk.

  4. A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket duplán panírozzuk (tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa).

  5. Egy serpenyőben olajat felhevítünk, és a szeleteket közepes hőfokon készre sütjük.


  • költség: 900 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 20 901
elküldve: 3
receptkönyvben: 303
elkészítve: 11/18
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1904 recept

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

defone
defone Thu, 2014-09-11 14:38

Kedves Glaser! Elkészítettem, sikerült és nagyon nagyon finom!!! Köszike :)

nypiro
nypiro Wed, 2013-01-02 01:48

Szerintem sem a krumpli a lényeg, meg hogy Svájcban hogy eszik, hanem hogy évek óta nem sikerült, de ezzel a módszerrel végre igen. Köszönet a feltöltőnek.

witch
witch / witch Sun, 2012-12-02 16:10

Nahat, en nem is figyeltem mi a koret, addig mig a hsz-t el nem olvastam. :)
Nem azt a receptet rakta fel, hanem a toltott karajet, figyeltetek?

Annigine
Anett / Annigine Sun, 2012-09-02 17:25

Miért piszkáljátok a beküldőt? Egy ételt nem a neve teszi finommá, hanem ahogy elkészítik. Biztos ez is nagyon finom lehet! A krumpliról meg annyit, hogy ha fáradtan érsz haza, vagy éppen nincs otthon burgonya, akkor jól jön a mirelit. Arról nem is beszélve, hogy ha sok az éhes száj, akkor elég fáradságos mondjuk 3 kg krumplit hasábokba vágni. Végül pedig jól is néz ki a képen :-)
Nem kell sznoboskodni, leszólni egy szintén háziasszony társunkat, mert ez egy idióta hozzáállás! Megosztja a finom receptjét, ötletet ad. Ha nem tetszik, ott van még ezer és ezer recept, nézegessétek azt!
Én köszönöm a receptet Glasernek, ma csinálom meg egy kisebb változtatással, ne foglalkozz azokkal, akik nem értékelik a munkádat! :-)

czuppon kata
czuppon kata Sat, 2012-04-14 17:40

Cordon bleu azt jelenti kekszalag,az eredeti recept keksajttal keszul.De igy is finom,de szerintem a keksajtos az igazi es finomabb.

1864
sertés rövidkaraj 40 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főtt sonka 5 dkg
sajt 5 dkg
finomliszt 2 evőkanál
tojás 2 db
zsemlemorzsa 8 ek
napraforgó olaj 3 dl