Az erdeti Cordon Bleu recept állítólag Svájcból ered. A Cordon Bleu egy sonkával és sajttal töltött, panírozott borjúszelet, de el lehet készíteni sertéshúsból vagy csirkemellből is..
Az erdeti Cordon Bleu recept állítólag Svájcból ered. A Cordon Bleu egy sonkával és sajttal töltött, panírozott borjúszelet, de el lehet készíteni sertéshúsból vagy csirkemellből is..
A hússzeleteket vékonyra potyoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A sajtot becsomagoljuk a főtt sonkába, rárakjuk az egyik szelet húsra, a másik szelettel lefedjük, jól összenyomkodjuk a szélein.
A töltött hússzeleteket megforgatjuk a lisztbe, a fölösleges lisztet lerázzuk.
A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket duplán panírozzuk (tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa).
Egy serpenyőben olajat felhevítünk, és a szeleteket közepes hőfokon készre sütjük.
A hússzeleteket vékonyra potyoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
A sajtot becsomagoljuk a főtt sonkába, rárakjuk az egyik szelet húsra, a másik szelettel lefedjük, jól összenyomkodjuk a szélein.
A töltött hússzeleteket megforgatjuk a lisztbe, a fölösleges lisztet lerázzuk.
A tojást felverjük, sóval, borssal ízesítjük. A hússzeleteket duplán panírozzuk (tojás, zsemlemorzsa, ismét tojás és zsemlemorzsa).
Egy serpenyőben olajat felhevítünk, és a szeleteket közepes hőfokon készre sütjük.
Hozzászólások (7)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Kedves Glaser! Elkészítettem, sikerült és nagyon nagyon finom!!! Köszike :)
Szerintem sem a krumpli a lényeg, meg hogy Svájcban hogy eszik, hanem hogy évek óta nem sikerült, de ezzel a módszerrel végre igen. Köszönet a feltöltőnek.
Nahat, en nem is figyeltem mi a koret, addig mig a hsz-t el nem olvastam. :)
Nem azt a receptet rakta fel, hanem a toltott karajet, figyeltetek?
Miért piszkáljátok a beküldőt? Egy ételt nem a neve teszi finommá, hanem ahogy elkészítik. Biztos ez is nagyon finom lehet! A krumpliról meg annyit, hogy ha fáradtan érsz haza, vagy éppen nincs otthon burgonya, akkor jól jön a mirelit. Arról nem is beszélve, hogy ha sok az éhes száj, akkor elég fáradságos mondjuk 3 kg krumplit hasábokba vágni. Végül pedig jól is néz ki a képen :-)
Nem kell sznoboskodni, leszólni egy szintén háziasszony társunkat, mert ez egy idióta hozzáállás! Megosztja a finom receptjét, ötletet ad. Ha nem tetszik, ott van még ezer és ezer recept, nézegessétek azt!
Én köszönöm a receptet Glasernek, ma csinálom meg egy kisebb változtatással, ne foglalkozz azokkal, akik nem értékelik a munkádat! :-)
Cordon bleu azt jelenti kekszalag,az eredeti recept keksajttal keszul.De igy is finom,de szerintem a keksajtos az igazi es finomabb.
Meg a mű krumpli.....:)
:(