Salsa mártás recept

1 adag
85
kcal
Salsa mártás
Salsa mártás
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt is ki akartam már próbálni. A minőségi ellenőröknek ízlett. :)  Kénytelen vagyok leírni, hogy mi került bele, hogy legközelebb is elő tudjam állítani.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csípős mexikói mártás, paradicsomos mártogatós, pikáns mártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk (vagy aprítóban pépesítjük). A paprikákat ugyancsak kicsire felaprítjuk, a paradicsomokat  forró vízbe tesszük, majd pár perc múlva a héjukat  lehúzzuk, és felkockázzuk. 
  2. A chilis olajjal elkevert olívára rádobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát,  lassú tűzön megdinszteljük.
  3. A parika és paradicsomkockák következnek, ezekkel együtt jól összeforraljuk a mártásnak valót.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot, mustárt, fűszerezzük, kóstolgatjuk.
  5. Végül botmixerrel nagyjából pürésítjük.
  6. Tortillához, chips-hez kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 556
elküldve: 4
receptkönyben: 182
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
221 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevak, 2013-04-09 11:24

Kedves Gigi!

Nagyon klassz, ki szeretném majd próbálni, ha végre elérne minket is a tavasz,:) majd a nyár :D és csak sokára, nagyon sokára : de lesz ősz is... :)
A saját zöldségek és gyümik,zöldfűszerek, nagyon jók, és csak ki kell a legtöbbért az udvarba mennem... :)
Éva-Anyóca

Tomatotree
Tomatotreesze, 2013-04-10 12:38

kedves Éva-Anyóca!
Ezért nagyon irigyellek ám! :) Persze tudom, hogy sok munka van a kerttel, de a saját terméseket enni.... hmmmm.... a legjobb (...... lenne....)
Gigi

Legfrissebb cikkek

Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Verbéna, a sokoldalú gyógynövény
Most kezdjük újra felfedezni ezt a gyönyörű nevű, régóta ismert és használt gyógynövényt. Vegyük sorra mi mindenre alkalmazható és hogyan használjuk!
85