Salsa mártás recept

Salsa mártás
Salsa mártás
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt is ki akartam már próbálni. A minőségi ellenőröknek ízlett. :)  Kénytelen vagyok leírni, hogy mi került bele, hogy legközelebb is elő tudjam állítani.

hozzávalók / 6 adag

  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 paprika
  • 3 paradicsom
  • 4-5 db édes pepperoni parika
  • 4-5 ek sűrített paradicsom
  • 3 ek ketchup
  • 1 kk gyömbér
  • 1 kk csípős mustár
  • 1 kk pirospaprika
  • 2-3 ek olíva
  • 1 kk chilis olaj (opcionális)
  • bors

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: vega
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csípős mexikói mártás, paradicsomos mártogatós, pikáns mártás

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk (vagy aprítóban pépesítjük). A paprikákat ugyancsak kicsire felaprítjuk, a paradicsomokat  forró vízbe tesszük, majd pár perc múlva a héjukat  lehúzzuk, és felkockázzuk. 
  2. A chilis olajjal elkevert olívára rádobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát,  lassú tűzön megdinszteljük.
  3. A parika és paradicsomkockák következnek, ezekkel együtt jól összeforraljuk a mártásnak valót.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot, mustárt, fűszerezzük, kóstolgatjuk.
  5. Végül botmixerrel nagyjából pürésítjük.
  6. Tortillához, chips-hez kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 8 088
elküldve: 4
receptkönyben: 169
elkészítve: 2/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
197 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevak, 2013-04-09 12:24

Kedves Gigi!

Nagyon klassz, ki szeretném majd próbálni, ha végre elérne minket is a tavasz,:) majd a nyár :D és csak sokára, nagyon sokára : de lesz ősz is... :)
A saját zöldségek és gyümik,zöldfűszerek, nagyon jók, és csak ki kell a legtöbbért az udvarba mennem... :)
Éva-Anyóca

Tomatotree
Tomatotreesze, 2013-04-10 13:38

kedves Éva-Anyóca!
Ezért nagyon irigyellek ám! :) Persze tudom, hogy sok munka van a kerttel, de a saját terméseket enni.... hmmmm.... a legjobb (...... lenne....)
Gigi

Legfrissebb cikkek

Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Böjti vacsorák a húsvéti sonka előtt
Manapság már kevesen böjtöljük végig a Húsvét előtti negyven napot, de az ünnepet megelőző időszakban mégis sokan igyekszünk csökkenteni húsfogyasztásunkat. Ebben segítünk.
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Ismeretlen ismerősünk: a köles
Elsőre takarmánynak vagy madáreledelnek néznénk, pedig egy igazi kincs, amelyet a modernitás elfeledtetett velünk. Az utóbbi időben azonban kezdjük újra felfedezni a kölest.
Az Ezeregyéjszaka ízei
Az Ezeregyéjszaka ízei
Egy fűszerkeverék, amely már illatában rögvest megidézi a fülledt és egzotikus tájakat, és varázsszőnyegen repít az arab világba.
Dekoratív húsvéti finomságok
Dekoratív húsvéti finomságok
Kevés időráfordítással pillanatok alatt húsvéti dekorációt varázsolhatunk a legegyszerűbb kekszből is. Hogy hogyan? Megmutatjuk!