Salsa mártás recept

1 adag
94
kcal
Salsa mártás
Salsa mártás
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt is ki akartam már próbálni. A minőségi ellenőröknek ízlett. :)  Kénytelen vagyok leírni, hogy mi került bele, hogy legközelebb is elő tudjam állítani.

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
fogás: hideg előétel
konyha: mexikói
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

csípős mexikói mártás, paradicsomos mártogatós, pikáns mártás
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát apróra vágjuk (vagy aprítóban pépesítjük). A paprikákat ugyancsak kicsire felaprítjuk, a paradicsomokat  forró vízbe tesszük, majd pár perc múlva a héjukat  lehúzzuk, és felkockázzuk. 
  2. A chilis olajjal elkevert olívára rádobjuk a vöröshagymát és a fokhagymát,  lassú tűzön megdinszteljük.
  3. A parika és paradicsomkockák következnek, ezekkel együtt jól összeforraljuk a mártásnak valót.
  4. Hozzáadjuk a paradicsompürét, ketchupot, mustárt, fűszerezzük, kóstolgatjuk.
  5. Végül botmixerrel nagyjából pürésítjük.
  6. Tortillához, chips-hez kínáljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 130
elküldve: 4
receptkönyben: 178
elkészítve: 3/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
214 recept

Hozzászólások (4)

gregoreva
gregorevak, 2013-04-09 11:24

Kedves Gigi!

Nagyon klassz, ki szeretném majd próbálni, ha végre elérne minket is a tavasz,:) majd a nyár :D és csak sokára, nagyon sokára : de lesz ősz is... :)
A saját zöldségek és gyümik,zöldfűszerek, nagyon jók, és csak ki kell a legtöbbért az udvarba mennem... :)
Éva-Anyóca

Tomatotree
Tomatotreesze, 2013-04-10 12:38

kedves Éva-Anyóca!
Ezért nagyon irigyellek ám! :) Persze tudom, hogy sok munka van a kerttel, de a saját terméseket enni.... hmmmm.... a legjobb (...... lenne....)
Gigi

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
94