Rozsos pizza recept

Rozsos pizza
Rozsos pizza
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fiamnak mindig jöhet a pizza, de most mellényúltam, és a rozslisztes tartályt kaptam fel. Nagyon ízlett neki és barátjának, így mindkét 32 cm-es pizzát megették.

hozzávalók / 3 adag

Rozsos pizzatészta

Feltét

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rozslisztes pizza, sajtos-szalámis pizza rozslisztes tésztával, magyaros pizza rozsos tésztával
Szólj hozzá!

elkészítés

Rozsos pizzatészta

  1. A vizet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot, és az élesztőt felfuttatjuk benne.
  2. A lisztet, az élesztős vizet, az olajat és a sót ruganyos tésztává gyúrjuk, és egy óra alatt duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát kettéosztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk kerekre, 32 cm átmérőjűre.

Feltét

  1. A tésztát olajjal megkent pizzasütő lapra tesszük. Vékonyan megkenjük a házi ketchuppal. Tetejére szalámit, felszeletelt paradicsomot, szeletelt lilahagymát, legvégül vékony sajtszeleteket teszünk.
  2. 250-260 fokra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 10 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 260°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 32x2 cm
  • költség: 800 Ft
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 743
elküldve: 1
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1809 recept

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva p, 2017-02-24 19:00

Igazán sajnálom. Akkor a liszttel vagy az élesztővel lehetett gond, mert az enyém bizony finom ízletes, puha volt.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva h, 2014-02-17 21:26

Kedves Margó!
Köszönöm szépen. Szerencsére a mellényúlás is azért volt, mert elég gyakran sütök rozzsal.
Üdv: Évi néni

dadimami
dadimami v, 2014-02-16 18:14

Kedves Évi!
Soha rosszabb mellényúlást! Legközelebb viszont, ha más is enne belőle dupla adagot készíts, mert úgy látszik nagyon kapós. Nagyon jól néz ki, gratulálok!
üdv: Margó

838