r
Nosalty Logó

Rántottával töltött enchilada

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rántottával töltött enchilada
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 3453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Összesen 161 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2318.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    474 mg
  • Nátrium
    1215 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    236.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    366 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    114 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    547 micro
  • Lut-zea
    645 micro
Összesen 862 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.2 g

Zsír

  • Összesen
    186 g
  • Telített zsírsav
    86 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1685 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9273.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2010 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    4859 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    269.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    455 mg
  • D vitamin:
    349 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    734 micro
  • Kolin:
    1189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1277 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    2187 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    2187 micro
  • Lut-zea
    2581 micro
Összesen 3453 kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    94 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    102 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Elkészítés

Besamelmártás:

  1. Felforraljuk a tejet.
  2. A vajon, nagyon lassú tűzön megpirítjuk a lisztet. Ez 1-2 percet vesz igénybe.
  3. Folyamatos kevergetés mellett, fokozatosan adjuk hozzá a tejet ügyelve arra, hogy csomómentes legyen.
  4. Ízesítjük, kóstolgatjuk, és összekeverjük a reszelt sajttal.

Rántotta:

  1. A kolbászt vékony szeletekre vágjuk, és zsiradék hozzáadása nélkül pirítjuk, hogy egy picit keményebb legyen. Aprítógépben ledaráljuk apró kis kolbászmorzsákká.
  2. Közben a hagymát üvegesre sütjük egy kis olajon (vagy használhatjuk a kolbászból kisült zsírt is), a paprikát pedig úgy, hogy roppanós maradjon. A végén ráreszeljük a fokhagymát.
  3. A felvert tojásokat ráöntjük, hozzáadjuk a kolbászmorzsákat, és elkészítjük a rántottát.
  4. Amikor kész, a besamelmártás felével összekeverjük.

Összepakolás:

  1. A koktélparadicsomokat felezzük, sózzuk, borsozzuk és darabonként, kb. egy-két cseppnyi balzsamecettel meglocsoljuk. Előmelegített sütőben 5 percig sütjük őket. (Ez a lépés elhanyagolható, ha esetleg nincs otthon balzsamecetünk vagy jobban kedveli valaki a kicsit roppanósabb sült paradicsomot, mivel a végén még úgyis összesütjük együtt az egészet.)
  2. Amíg sül a paradicsom, a 8 darab tortilla lapba elosztjuk a rántottát, feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük őket.
  3. Leöntjük a maradék mártással, megszórjuk az újhagyma zöldjével és a felezett, sült koktélparadicsomokkal. Ízlés szerint sajtot reszelünk rá.
  4. Nagyjából 10-15 percig sütjük, amíg a torilla picit roppanóssá válik. Ez idő alatt a sajt is bőven rápirul. Jó étvágy. :)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x22
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1280
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Többféle külföldi gasztro oldalt követek a különböző közösségi oldalakon. Erről az ételről az a fajta videó készült, ami mellett nem megy el az ember lánya szó nélkül. Feltétlenül akkor készítsétek el, amikor van rá mód, hogy visszabújhassatok az ágyba ejtőzni. 

Hozzávalók

Besamelmártás:

Rántotta:

Összepakolás:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!