Rakott kelbimbó recept

1 adag
734
kcal
Rakott kelbimbó
Rakott kelbimbó
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a rakott ételeket és a kelbimbót is, így párosítottam a kettőt :).

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbó kemény végeit levágjuk, és bő sós vízben (amibe 1 kk. köményt is szórunk) előfőzzük. Még roppanós legyen, ne főzzük szét.
  2. Közben sós vízben a rizst is megfőzzük.
  3. A hagymát apró kockára vágva megdinszteljük 3 ek zsírban, sózzuk, felöntjük kb. fél dl vízzel, ha ismét zsírjára sült rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, kömény).
  4. Kevés vízzel felöntve - úgy, hogy épp ellepje - addig főzzük, míg a hús megpuhul és lé már majdem teljesen elfőtt. Ekkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a előfőzött rizst, ha szükséges utánfűszerezzük.
  5. Egy kb. 30 x 20 cem-es mély tűzálló tálat, tepsit zsírral kikenünk. Az előfőzött kelbimbókat félbevágjuk, majd a tál aljára szorosan egymás mellé rakva egy sort rakunk belőle (kb. 0,5 kg), majd enyhén meghintjünk sóval. Erre ráöntjük a húsos-rizses keveréket, majd a maradék kelbimóval "betakarjuk", sózzuk, végül bevonjuk a tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük - a sajt olvadjon egyneművé, és piros legyen a teteje.

statisztika

beküldve:
nézettség: 49 673
elküldve: 6
receptkönyben: 294
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Ez aztán a tökös zöldség!
Ez aztán a tökös zöldség!
Az egyik legkarrieristább zöldség minden bizonnyal a sütőtök, hiszen nem semmi teljesítmény bébiétel-alapanyagból feljönni a sztárséfek őszi kedvencei közé!
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Avokádót csak sósan! Vagy édesen?
Ha azt mondjuk, avokádó, mi jut eszedbe először? Persze, hogy a guacamole! A fűszeres, sós mártogatós. Itt az ideje, hogy felfedezd az avokádó édes oldalát is! (x)
734