Rakott kelbimbó recept

Rakott kelbimbó
Rakott kelbimbó
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a rakott ételeket és a kelbimbót is, így párosítottam a kettőt :).

hozzávalók / 6 adag

ezt olvastad már?

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbó kemény végeit levágjuk, és bő sós vízben (amibe 1 kk. köményt is szórunk) előfőzzük. Még roppanós legyen, ne főzzük szét.
  2. Közben sós vízben a rizst is megfőzzük.
  3. A hagymát apró kockára vágva megdinszteljük 3 ek zsírban, sózzuk, felöntjük kb. fél dl vízzel, ha ismét zsírjára sült rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, kömény).
  4. Kevés vízzel felöntve - úgy, hogy épp ellepje - addig főzzük, míg a hús megpuhul és lé már majdem teljesen elfőtt. Ekkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a előfőzött rizst, ha szükséges utánfűszerezzük.
  5. Egy kb. 30 x 20 cem-es mély tűzálló tálat, tepsit zsírral kikenünk. Az előfőzött kelbimbókat félbevágjuk, majd a tál aljára szorosan egymás mellé rakva egy sort rakunk belőle (kb. 0,5 kg), majd enyhén meghintjünk sóval. Erre ráöntjük a húsos-rizses keveréket, majd a maradék kelbimóval "betakarjuk", sózzuk, végül bevonjuk a tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük - a sajt olvadjon egyneművé, és piros legyen a teteje.

statisztika

beküldve:
nézettség: 47 867
elküldve: 6
receptkönyben: 294
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Ellenállhatatlan nyári ételek
Ellenállhatatlan nyári ételek
A nagy melegben sokszor nem vagyunk éhesek, sőt, nemcsak hogy enni, főzni sem igazán van kedvünk. 
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
742