Rakott kelbimbó recept

Kalória?
Rakott kelbimbó
Rakott kelbimbó
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A család szereti a rakott ételeket és a kelbimbót is, így párosítottam a kettőt :).

hozzávalók / 6 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kelbimbó kemény végeit levágjuk, és bő sós vízben (amibe 1 kk. köményt is szórunk) előfőzzük. Még roppanós legyen, ne főzzük szét.
  2. Közben sós vízben a rizst is megfőzzük.
  3. A hagymát apró kockára vágva megdinszteljük 3 ek zsírban, sózzuk, felöntjük kb. fél dl vízzel, ha ismét zsírjára sült rádobjuk a darált húst, fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk a fűszerekkel (só, bors, kömény).
  4. Kevés vízzel felöntve - úgy, hogy épp ellepje - addig főzzük, míg a hús megpuhul és lé már majdem teljesen elfőtt. Ekkor levesszük a tűzről és hozzákeverjük a előfőzött rizst, ha szükséges utánfűszerezzük.
  5. Egy kb. 30 x 20 cem-es mély tűzálló tálat, tepsit zsírral kikenünk. Az előfőzött kelbimbókat félbevágjuk, majd a tál aljára szorosan egymás mellé rakva egy sort rakunk belőle (kb. 0,5 kg), majd enyhén meghintjünk sóval. Erre ráöntjük a húsos-rizses keveréket, majd a maradék kelbimóval "betakarjuk", sózzuk, végül bevonjuk a tejföllel és bőven megszórjuk reszelt sajttal.
  6. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük - a sajt olvadjon egyneművé, és piros legyen a teteje.

statisztika

beküldve:
nézettség: 54 005
elküldve: 8
receptkönyben: 303
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Kriszti

Mióta szakács: 2009.07.14.
22 recept

Hozzászólások (1)

Legfrissebb cikkek

Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
Édesíts egészséggel: 13 ötlet steviára!
A stevia az energiamentes édesítőszerek közé tartozik, egyre népszerűbb idehaza is. Érdemes kipróbálni, sokféleképpen felhasználható.
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Göngyölt hús az ünnepi asztalon
Hidegen és melegen is ugyan olyan finom, mi az? Hát, persze, hogy az egybe sült hús. Finomságokkal göngyölve még ízletesebb!
734