r
Nosalty Logó

Rácsos pite spenóttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rácsos pite spenóttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 215 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    146 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1306.2 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    270 mg
  • Nátrium
    526 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    523 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    292 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3424 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7405 micro
Összesen 522 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    106.3 g

Zsír

  • Összesen
    196.6 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    874 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7837.1 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    1293 mg
  • Vas
    516 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    1618 mg
  • Nátrium
    3155 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    236.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    750.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3138 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    1754 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    964 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1424 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    20541 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44428 micro
Összesen 3130 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    534.6 g
  • Cink
    45 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    21 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1401 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3031 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tejfölt meglangyosítjuk, hozzáadunk egy tk cukrot, majd elmorzsoljuk benne az élesztőt, és hagyjuk, hogy felfusson. Közben a lisztet egy tálban elmorzsoljuk a vajjal. Hozzáadjuk az élesztős tejfölt, a sót, a tojást, és összegyúrjuk. Fél óráig pihentetjük.
  2. A spenót szárait eltávolítjuk, majd kisebb darabokra tépkedjük, megmossuk. Lobogó, forró, sós vízben 3 percig főzzük, majd leszűrjük.
  3. Diónyi vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a spenótot (pár perc). Amikor langyosra hűlt, a túróval, a tojással jól kikeverjük, végül belemorzsoljuk a fetát. Csak ekkor sózzuk (a feta nagyon sós), illetve frissen őrölt borssal és csipet szerecsendióval ízesítjük.
  4. A pitetálat vajazzuk-lisztezzük. A tészta 3/4-ével kibéleljük a tálat, a peremét is. Az alját villával megszurkáljuk, majd belesimítjuk tölteléket.
  5. A maradék tésztát kinyújtjuk (3 mm), derelyevágóval csíkokat vágunk belőle, és rácsosan a pite tetejére helyezzük.
  6. A rácsokat megkenjük tojássárgával, majd megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 22
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6520
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

Tejföllel az igazi.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem vagyok zöldfülűnek mondható a sütés terén, de bevallom, olyan gyúrt tésztáról, amiben élesztő van, még sohasem hallottam idáig. A receptet - pontosabban a képet - egy, még karácsonyra kapott Lajos Mari falinaptárban találtam, a tészta olyan érdekesnek tűnt, hogy nem is változtattam rajta semmit. Azt kell mondjam, bevált, máskor is vendég lesz a konyhámban. A töltelék már ez enyém.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!