r
Nosalty Logó

Pihe-puha zöldséges lepény a serpenyőből

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gréti
Pihe-puha zöldséges lepény a serpenyőből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A mártogatóhoz

Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A mártogatóhoz

Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A lepényhez

A mártogatóhoz

Összesen 215 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1019.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    127 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    604 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    109 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    322 micro
  • β-karotin
    1234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    328 micro
  • Lut-zea
    648 micro
Összesen 638 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    110.5 g

Zsír

  • Összesen
    164.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    195 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8154.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1013 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    356 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    4831 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    781.3 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    963.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1521 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    869 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    603 micro
  • Kolin:
    202 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    2579 micro
  • β-karotin
    9868 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2625 micro
  • Lut-zea
    5183 micro
Összesen 5093 kcal
  • 6% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    341.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    203 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    108 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    110 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 215 kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A mártogatóhoz

Elkészítés

A lepényhez

  1. A zellerszárat, a lila hagymát és a répát megtisztítjuk és apró, kb. 4x4 mm-es kockákba vágjuk. A paradicsomnak a magjait eltávolítjuk, és úgy vágjuk hasonló méretűre. Paradicsom helyett tehetünk kápiát is a tésztába, a lényeg, hogy piros is legyen benne, és minél színesebbé váljon.
  2. A zöldségkockákat egy nagy tálba halmozzuk, megsózzuk, rászórjuk a tasakból az élesztőt, langyos vízzel és tejjel keverjük az egészet, majd végül hozzászórjuk a lisztet, amivel elkezdjük összegyúrni. Ha már kicsit összeállt, ráöntjük az olajat, és ezzel tovább gyúrjuk, míg a tészta teljesen elválik az edény falától.
  3. Ekkor letakarjuk tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni úgy fél-egy órát, ameddig legalább a kétszeresére dagad.
  4. Ekkor kivesszük a tálból, és lisztezett felületen átgyúrjuk, egy nagy, hosszúkás cipót formázunk belőle. Ezt nyolc részre vágjuk, majd a tésztaadagokból kisebb, egyforma méretű golyókat készítünk.
  5. Ezeket egyenként ellapogatjuk és nyújtófával kerekre formázzuk. Olaj nélkül, közepes lángon előmelegített tapadásmentes serpenyőben, oldalanként 4-5 perc alatt megsütjük a lepényeket. Az edényből kivéve rögtön kenjük meg olívaolajjal a zöldséges lepényeket.
  6. A megadott alapanyagokból kevert hagymás-tejfölös mártogatóval tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 7346
  • Feltöltés dátuma: 2020. április 04.

Ajánló

Szerintem élesztő helyett egy kis sütőporral is működik a recept. Ez a recept eredetileg sima tejjel készül, de vegánok is elkészíthetik, csak sima tej helyett használjanak növényi tejet, ahogy én. Ilyenkor lehet, hogy a tészta kicsit több lisztet vesz fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk minden elfogy és különbözőek az igények, kell egy húsos és egy vegán verzió is. A második eshetőségnek most erre a zöldséges lepényre esett a választás, ami sima tejjel készül eredetileg, de én átdolgoztam, szép szóval vegánosítottam. Egyszerűbben: rizs- és zabtej keverékével készítettem el. Nézzétek, hogy sikerült!

Hozzávalók

A lepényhez

A mártogatóhoz

Címlapról ajánljuk

4 bonyolult étel, amelynek lusta verziója is létezik

Vannak a konyhaművészetnek azon ételremekei, amelyekhez csak ritkán nyúlunk vagy kevésszer jutunk el, mert megfőzésükhöz nemcsak sok idő, de némi kézügyesség/tapasztalat is szükséges. Ha mégis nagyon rákívánunk valamelyikre, de nem akarunk sokat bíbelődni, készítsük el à la lusta módon.

Lakos Benedek

További cikkek

3 recept segítségével megmutatjuk, hogy a jénai nem csak egy...

Biztos sokunk konyhájában lakik egy masszív, mégis törékenynek tűnő, sokszínűen bevethető, mégis unalmasnak ható, kiváló kulináris adottságokkal rendelkező, mégis gyakran lenézett üvegedény, amit jénainak hívnak. De mégis mik ezek a kettős érzések a tállal kapcsolatban, és hogyan lehetne őket eloszlatni? Talán a legjobb út a megismerés felé néhány egyszerű, de nagyszerű recepten keresztül vezet? Egy próbát mindenképpen megér!

4 konyhai maradék, amelytől megerősödik a levendulád

A levendula az egyik legnépszerűbb évelő növény itthon, amely feltűnő megjelenésének és jól ismert illatának köszönhetően megragadja a szemünket és az orrunkat is. Akad azonban néhány konyhai maradék, amivel még pompásabbá és erősebbé teheted ezt a kedvelt virágot.