r
Nosalty Logó

Paradicsomos csavarások

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Paradicsomos csavarások
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 2759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 342 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    271 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    190 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    11476 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 690 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.1 g

Zsír

  • Összesen
    176.7 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1917.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    493 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    257 mg
  • Foszfor
    778 mg
  • Nátrium
    267 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1083 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    329 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1019 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    760 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    45902 micro
  • Lut-zea
    1681 micro
Összesen 2759 kcal
  • 8% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    21.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    5667 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 342 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet átszitáljuk, tálba tesszük a sütőporral és a sóval.
  2. Az olajat elvegyítjük a tejben, a liszhez öntjük és gyors mozdulatokkal sima tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett felületen 50 x 20 cm-es téglalappá nyújtjuk.
  4. A töltelékhez az aszalt paradicsomot apróra vágjuk és összekeverjük a vajjal, tejszínnel. Sóval, borssal és finomra vágott oregánólevelekkel ízesítjük.
  5. A kinyújtott tésztát megkenjük a masszával. 5 x 10 cm-es csíkokra vágjuk, a csíkokat félbehajtjuk és megcsavarjuk (a két végénél megfogva), mielőtt a sütőlappal bélelt tepsire emeljük őket.
  6. Tojássárgával megkenjük a tetejüket.
  7. 220 fokon 12-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Receptkönyvben: 406
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 26519
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit gyerekeknek ajánlja, ropi helyett, mondván, kevesebb benne a só. Mi egyelőre borkorcsolyaként ropogtatjuk:-).

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!