Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt recept

Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
Padlizsános csirke krumplipürés paplan alatt
85 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Padlizsán-rajongás van! Már jó ideje! :)

hozzávalók / 4 adag

  • 1 csirkemell
  • 3 kisebb padlizsán
  • 2 csokor újhagyma
  • kb. 40 dkg krumpli
  • 3-4 ek szójaszósz
  • 1 csokor bazsalikom (petrezselyemzöld)
  • só, bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 5 + 5 dkg reszelt sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • szerecsendió
  • 5 + 5 dkg vaj
  • 2 dl forró tej

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

padlizsános csirkecsíkok krumplipüré alatt sütve, padlizsános csirkemellcsíkok krumplipürés paplan alatt, krumplipürével rakott padlizsános csirkecsíkok
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, csíkokra vágjuk, és a szójaszósszal elkeverve 1 órára hűtőben pihentetjük.
  2. Közben a padlizsánt megmossuk, meghámozzuk (vagy nem, ha a héját is szeretjük), felkockázzuk és besózzuk.
  3. A vajban a szójás csirkemellet fehéredésig sütjük, aztán kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  4. Miután a vizet elfőtte, szűrőlapáttal kiszedjük, és a karikára vágott újhagymát megpároljuk a visszamaradt vajon.
  5. A padlizsánt a sóból kinyomkodva rádobjuk, majd fedő alatt pároljuk. Fűszerezzük borssal, bazsalikommal, és ha kedvünk tartja, más zöldfűszerekkel is.
  6. Közben a krumplit meghámozzuk, felkockázzuk, és puhára főzzük, mint a krumplipüréhez.
  7. Egy hőálló tál alját kikenünk kevés vajjal, és a kisült apróhúst elterítjük benne.
  8. Ha kész a padlizsán, betakarjuk vele a húst.
  9. A tejszínt felforraljuk, és olvadásig elkeverünk benne 5 dkg sima és 5 dkg füstölt sajtot, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük. Ezt a keveréket ráöntjük a húsos padlizsánra.
  10. A puhára főtt krumpli levét leöntjük, hozzáadunk 5 dkg vajat, és robotgéppel a tejet folyamatosan hozzáöntve habosra kavarjuk. Szerecsendiót reszelünk rá.
  11. A krémes krumplipürét elterítjük az előző rétegeken, és megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal.
  12. Addig sütjük, amíg aranybarnán ráolvad a sajt.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 829
elküldve: 3
receptkönyvben: 38
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
242 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!