r
Nosalty Logó

Pácolt, omlós szárnyak lilahagymás tört burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Pácolt, omlós szárnyak lilahagymás tört burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszeres pác

lilahagymás tört burgonya

Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszeres pác

lilahagymás tört burgonya

Összesen 2311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír

fűszeres pác

lilahagymás tört burgonya

Összesen 147 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1519.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    1187 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 577 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.7 g

Zsír

  • Összesen
    179.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6076.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    4746 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    789.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    732 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 2311 kcal
  • 9% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    298 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

fűszeres pác

lilahagymás tört burgonya

Elkészítés

fűszeres pác

  1. Először alaposan keverjük össze egy tálban az olajat az őrölt fűszerekkel, majd lassan öntsük hozzá a sört, mert habzani fog.
  2. Miután mindent összekevertünk, forgassuk bele a tisztított szárnyakat, majd jól zárjuk le, és pácoljuk egy éjszakán át, hűtőbe téve.
  3. Másnap egy serpenyőben süssük meg a húsokat, kellően puhára.
  4. Tálaljuk friss, lila hagymás tört burgonyával. Jó étvágyat!!

lilahagymás tört burgonya

  1. A sós vízben főzzük meg a kisebb darabokra vágott burgonyát.
  2. Az apróra vágott hagymát a fele vajon dinszteljük meg.
  3. Ha puhára főtt a krumpli, egy törővel lazán törjük meg.
  4. Keverjük össze a hagymával, tegyük hozzá a maradék vajat, sózzuk. Keverjük össze.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 761
  • Feltöltés dátuma: 2021. január 07.

Ajánló

Én úgy szoktam, hogy a kávédarálóba beleteszek minden fűszert, és egyben megdarálom!!!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem tudom, ki hogy van vele, de mi szeretjük a csirke szárnyát. A pácoltat meg főképpen......ha meg jól meg is pirul, akkor első osztályú!!!! :-))))

Hozzávalók

fűszeres pác

lilahagymás tört burgonya

Címlapról ajánljuk

7 recept, amiben használhatsz vaj helyett olajat

A főzéshez és sütéshez használt zsiradékok közül a vaj és az olaj a leggyakrabban bevetett: előbbi karakteresebb ízt ad, azonban borsos ára miatt mégsem tudunk belőle akkora mennyiségeket használni. Ezért gyakran olajra cseréljük, persze ez nem mindig lehetséges.

Lakos Benedek

További cikkek