Oroszos savanyú káposztaleves recept

1 adag
298
kcal
Oroszos savanyú káposztaleves
Oroszos savanyú káposztaleves
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amire figyelni kell:

  • Rendesen öblítsük ki a káposztát, különben ehetetlenül savanyú lesz!
  • A párolási időket be kell tartani, mert a káposzta kemény szálas marad, ha előbb vesszük le a tűzhelyről!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Tipp: a zöldséges alapléhez 1 kocka húsleves kockát adtam, így nem lesz túl erős zöldség íze, és nem nyomja el a káposztát.

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves oroszosan, savanyú káposztaleves, orosz káposztaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát alaposan megmossuk addig, míg a savanyú íz el nem tűnik belőle.
  2. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt 2 kanál vajon, és alapleven pároljuk. Először 5 percig nagy lángon, ügyelve arra, hogy ne süljön le. Ha nagyon gyorsan pirul, öntsünk még hozzá alaplét!  Ha letelt az öt perc, fedjük le, öntsünk hozzá 2-3 merőkanál alaplét, majd további 90 percig pároljuk, időnként kevergessük meg!
  3. Míg a káposzta párolódik, tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk össze a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és a petrezselymet.
  4. Mielőtt kész a káposzta (kb. 10-15 perccel előtte) a zöldségeket a maradék vajon és kanál olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig még kevergetjük a tűzön, majd az időközben elkészült káposztához adjuk.
  5. A maradék húslevest vagy zöldségalapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és 2 babérlevelet úsztatunk meg a levesben. Együtt még további 30-40 percig főzzük.
  6. Forrón tálaljuk egy kanál tejföllel, díszítésnek a petrezselyem zöldjét lehet használni.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 800
elküldve: 3
receptkönyben: 66
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

Hozzászólások (1)

Bia
Biap, 2012-03-16 21:10

A férjem egyik kedvence a savanyú káposztából készült leves.
Nekem is tetszik.
Üdv:Bogi

Legfrissebb cikkek

Kenj egy vidám uzsonnát!
Kenj egy vidám uzsonnát!
Minden étel fontos, mind szól valamiről, legyen szó akár reggeliről, uzsonnáról vagy hideg vacsoráról, érdemes az őszi szendvics-szezont feldobni néhány kreatív ötlettel! (x)
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Akkor is egyél, ha nem vagy éhes!
Nem reggelizem, mert még nem vagyok éhes...napközben nem vagyok éhes, ezért általában csak bekapok valamit...ismerős? Márpedig enni nem csak akkor kell, ha éhes vagy.
299