Oroszos savanyú káposztaleves recept

1 adag
295
kcal
Oroszos savanyú káposztaleves
Oroszos savanyú káposztaleves
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amire figyelni kell:

  • Rendesen öblítsük ki a káposztát, különben ehetetlenül savanyú lesz!
  • A párolási időket be kell tartani, mert a káposzta kemény szálas marad, ha előbb vesszük le a tűzhelyről!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Tipp: a zöldséges alapléhez 1 kocka húsleves kockát adtam, így nem lesz túl erős zöldség íze, és nem nyomja el a káposztát.

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves oroszosan, savanyú káposztaleves, orosz káposztaleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A káposztát alaposan megmossuk addig, míg a savanyú íz el nem tűnik belőle.
  2. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt 2 kanál vajon, és alapleven pároljuk. Először 5 percig nagy lángon, ügyelve arra, hogy ne süljön le. Ha nagyon gyorsan pirul, öntsünk még hozzá alaplét!  Ha letelt az öt perc, fedjük le, öntsünk hozzá 2-3 merőkanál alaplét, majd további 90 percig pároljuk, időnként kevergessük meg!
  3. Míg a káposzta párolódik, tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk össze a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és a petrezselymet.
  4. Mielőtt kész a káposzta (kb. 10-15 perccel előtte) a zöldségeket a maradék vajon és kanál olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig még kevergetjük a tűzön, majd az időközben elkészült káposztához adjuk.
  5. A maradék húslevest vagy zöldségalapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és 2 babérlevelet úsztatunk meg a levesben. Együtt még további 30-40 percig főzzük.
  6. Forrón tálaljuk egy kanál tejföllel, díszítésnek a petrezselyem zöldjét lehet használni.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 7 372
elküldve: 3
receptkönyben: 67
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

Hozzászólások (1)

Bia
Biap, 2012-03-16 20:10

A férjem egyik kedvence a savanyú káposztából készült leves.
Nekem is tetszik.
Üdv:Bogi

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Auringonkukka
A hét szakácsa: Auringonkukka
Eheti kiemelt szakácsunk: Auringonkukka, alias Ildi, aki Finnországban él, dolgozik és főz. Egyetemi évei alatt volt alkalma megismerni és megszeretni más nemzetek konyháit.
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
295