Oroszos savanyú káposztaleves recept

Oroszos savanyú káposztaleves
Oroszos savanyú káposztaleves
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amire figyelni kell:

  • Rendesen öblítsük ki a káposztát, különben ehetetlenül savanyú lesz!
  • A párolási időket be kell tartani, mert a káposzta kemény szálas marad, ha előbb vesszük le a tűzhelyről!

hozzávalók / 4 adag

A leveshez

A tálaláshoz

ajánlat

Tipp: a zöldséges alapléhez 1 kocka húsleves kockát adtam, így nem lesz túl erős zöldség íze, és nem nyomja el a káposztát.

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
diéta: cukormentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

káposztaleves oroszosan, savanyú káposztaleves, orosz káposztaleves

elkészítés

  1. A káposztát alaposan megmossuk addig, míg a savanyú íz el nem tűnik belőle.
  2. Alaposan lecsepegtetjük, majd fedő alatt 2 kanál vajon, és alapleven pároljuk. Először 5 percig nagy lángon, ügyelve arra, hogy ne süljön le. Ha nagyon gyorsan pirul, öntsünk még hozzá alaplét!  Ha letelt az öt perc, fedjük le, öntsünk hozzá 2-3 merőkanál alaplét, majd további 90 percig pároljuk, időnként kevergessük meg!
  3. Míg a káposzta párolódik, tisztítsuk meg a zöldségeket, vágjuk össze a hagymát, sárgarépát, fehérrépát és a petrezselymet.
  4. Mielőtt kész a káposzta (kb. 10-15 perccel előtte) a zöldségeket a maradék vajon és kanál olajon pároljuk meg. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, rövid ideig még kevergetjük a tűzön, majd az időközben elkészült káposztához adjuk.
  5. A maradék húslevest vagy zöldségalapot felforraljuk, majd hozzáadjuk a káposztát. Megsózzuk, megborsozzuk és 2 babérlevelet úsztatunk meg a levesben. Együtt még további 30-40 percig főzzük.
  6. Forrón tálaljuk egy kanál tejföllel, díszítésnek a petrezselyem zöldjét lehet használni.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 6 666
elküldve: 3
receptkönyben: 66
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kónya Katalin

Mióta szakács: 2012.03.06.
8 recept

Hozzászólások (1)

Bia
Biap, 2012-03-16 21:10

A férjem egyik kedvence a savanyú káposztából készült leves.
Nekem is tetszik.
Üdv:Bogi

Legfrissebb cikkek

Ilyen salátával könnyű fogyni!
Ilyen salátával könnyű fogyni!
Vége a Húsvétnak és a nagy zabálásoknak. Lassan készülhetünk a strandszezonra, így ideje megszabadulni pár felesleges kilótól. Együnk salátát!
Pikáns eperdesszert
Pikáns eperdesszert
Egy gyorsan elkészíthető desszert dupla öröm, hiszen nemcsak ízeivel varázsol mesés pillanatokat, de az elkészítése sem rabolja el perceinket. Ünnep a hétköznapokban is.
298