Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Oldalas mustárspenóttal

Oldalas mustárspenóttal
Oldalas mustárspenóttal
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mustárspenótot anyukámtól kaptam, a kertjében terem mázsaszámra. Nevével ellentétben egyáltalán nics mustár aromája, inkább a sült radicchio salátára emlékeztetet. Mindenesetre isteni finom lett és nagyon hamar elkészült! A sárgarépa is sikert aratott a csemeték körében, a szerecsendió nagyon feldobta, az oldalast pedig a zöldfűszerek tették ínycsiklandóvá.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az oldalast megsózzuk, az aprított zöldfűszerekkel megszórjuk és alufólia alatt sütni kezdjük.
  2. A sárgarépákat meghámozzuk, felkarikázzuk, megszórjuk reszelt szerecsendióval és a vajon egy kis víz hozzáadásával puhára pároljuk.
  3. Amikor kész tányérra szedjük, és a serpenyőben maradt vajon a megtisztított mustárspenót leveleket megdinszteljük.
  4. Az oldalasról levesszük a fóliát, és pár percig pirulni hagyjuk a tetejét.
  5. Ha kész, a répával és a spenóttal tálaljuk.
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 718
elküldve: 0
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

DiaNatura

Mióta szakács: 2012.05.08.
130 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mustárspenót oldalassal és répával, mustárspenótos oldalas, sült oldalas

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-08 12:46

Kedves Éva!
Köszönöm a kedves szavakat! :)
Neked is nagyon kellemes hétvégét!
Üdv,
Dia

diavega
DiaNatura / diavega Fri, 2012-06-08 09:09

Sziasztok!
Próbálom kideríteni, hogy mi lehet az igazság, de a neten is nagyon kevés az információ erről.
A rukkolát mint borsmustárt említik.
A mustárspenótról csak itt találok némi infot:
http://antalvali.com/zold-levelek-es-levelzoldsegek-szerepe-az-egeszsege...
Itt a spenót leírásánál szerepel, viszont a rukkoláról külön nem ír.

Ami még érdekes a témával kapcsolatban/szintén a fenti oldalról/:
"A pitypang nemesített változatát nevezzük ruccolának!"

Aki esetleg talál valami megbízhatóbbat erről, véleményét várom/várjuk érdeklődéssel! :)

Üdv,
Dia

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-06-07 23:39

Gyönyörű a recept, finom, amit látok és olvasok, mentve, van is itthon oldalasom,hmmm:-))

A rukkola: a mustárspenót. :-))
Én így tudom. Illata ízre tuti.:-)

Szép nyárias hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

diavega
DiaNatura / diavega Thu, 2012-06-07 16:24

Sziasztok!
Nem, a rukkola az egy egy másik levélzöldség, de úgy tudom annak is több változata létezik./cakkosabb levelű, kerekleveű stb./ A spenótból is több félle van: "Több fajtája létezik: hagyományos spenót mellett az új-zealandi, és mustár spenót fajtája is igen elterjedt." Kinézetre a hagyományos spenótnál kicsit erősebb és világosabb színe van!Meglepően finom, fűszeres íze van,vajon párolva nagyon jó kis köret! Hétvégén ha sikerül lefotózom és felteszem az alapanyagok közé!
Üdv,
Dia

szaboadel
szaboadel Thu, 2012-06-07 14:14

Kedves "vegadia"!
Az előző hozzászólóhoz hasonlóan én sem tudom mi az a mustárspenót,
soha nem hallottam róla. A sima spenótot nagyon szeretjük és sokszor
használom különböző ételek elkészítéséhez.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

690
sertésoldalas 50 dkg
kakukkfű 0 ízlés szerint
zsálya 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
lestyán 0 ízlés szerint
spenót 20 dkg
sárgarépa 6 db
vaj 2 ek
0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint