r
Nosalty Logó

Napocska pogi

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Napocska pogi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 336 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1312.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    725 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    23 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    350 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 662 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.5 g

Zsír

  • Összesen
    305.8 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    813 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10501.1 g
  • Cink
    401 mg
  • Szelén
    269 mg
  • Kálcium
    1542 mg
  • Vas
    310 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    5803 mg
  • Réz
    16 mg
  • Mangán
    16 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    477.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    505.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    241 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    39 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    182 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    468 micro
  • Kolin:
    573 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2803 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1606 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    841 micro
Összesen 5291 kcal
  • 11% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    665.3 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    368 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    178 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 2 tojáshoz adjunk hozzá 3 kiskanálnyi sót, és olvasszuk meg a margarint, keverjük hozzá.
  2. A kis tejet melegítsük meg, keverjük hozzá a kiskanál cukrot, és az élesztőt, hagyjuk felfutni.
  3. Majd a tejfölt, a túrót, 1 ek cukrot adjunk a tojásos masszához, s fokozatosan a lisztet is keverjük bele, végül az élesztős tejet öntsük a közepébe, és dagasztó géppel (spirlásos csavaros fejes turmixgép) homogénné keverjük.
  4. A tésztát kelesztjük hűtőben fél órát.
  5. Készítsünk elő egy nagy sütőlapot, béleljük ki sütőpapírral.
  6. A tésztát kilisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki 1 centisre, késsel húzzunk bele barázdákat, szaggassuk ki, a pogik alját kicsit mártsuk lisztbe, majd pakoljuk fel őket a sütőpapírra.
  7. 1 tojást keverjünk el 1 kiskanál pirospaprikával, és kenjük be vele a pogik tetejét.
  8. Reszeljünk egy kis sajtot , és a tetejükre szórjunk belőle.
  9. Majd előmelegített sütőben 5 percet nagylángon, s 35-40 percet kislángon sülnek, amíg szép barna lesz a napocska a pogi tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 64
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7264
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 03.

Receptkategóriák

Egyszerre vágytam újdonságra, s a megszokott sajtos pogira is, ráadásul mindenképpen puha pogácsát szerettem volna eredményül, és sikerült. :) A pirospaprikától lett ilyen aranyló barna a teteje, virítanak mint a Napocska, ízre is megállja a helyét a pogik világában, puhaságban pedig a túró miatt veri a sima sajtos pogit.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek