Nagyim paradicsomlevese recept

Nagyim paradicsomlevese
Nagyim paradicsomlevese
40 perc / előkészület: 5 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szerettem a Nagyim paradicsomlevesét, jól meg is tanultam tőle.

hozzávalók / 4 adag

  • 10 dl paradicsomlé (legjobb a házi)
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 2 db zellerlevél (télen a fagyasztott is megteszi)
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 evőkanál finomliszt
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 5 dkg eperlevél tészta (bármilyen apró tészta megteszi,most ditalini rigati-t használtam,ez olyan mintha a makaróni fél cm-es darabokra lenne szeletelve)
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 ek cukor

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bazsalikomos paradicsomleves
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olajon átsütjük a lisztet, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a paprikát, és felöntjük a paradicsomlével (készíthetjük egy liter víz és egy tubus sűrített paradicsom keverékével is). Beletesszük a hagymát egyben, a zellert, bazsalikomot, sót és egy evőkanál cukrot.
  2. Főzzük fél órát, majd hozzáadjuk a tésztát, és addig főzzük, amíg a tészta is elkészül. Kedvünk szerint ízesíthetjük, ha szükséges.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 78
össznézettség: 1 858
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
35 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

139