r
Nosalty Logó

Meggyes csokoládé szuflé

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Pumpkin
Meggyes csokoládé szuflé
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 3829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
Összesen 293 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    46.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    197 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    193 micro
Összesen 638 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    58.5 g

Zsír

  • Összesen
    278.9 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    981 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2157.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    422 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    344 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    280.8 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    285.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1180 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1075 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1272 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1159 micro
Összesen 3829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    75 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 293 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  2. A krémhez kikeverjük a mascarponét a vaníliarúd kikapart belsejével, a porcukorral és egy csipet sóval. Hűtőbe tesszük.
  3. A csokit gőz felett a vajjal összeolvasztjuk. A meggyeket negyedeljük, majd a meggylével, a fahéjjal és a szegfűszeggel együtt 5 percig forraljuk, leszűrjük és papírtörlőre tesszük. A meggylevet visszaöntjük a lábasba. A csokit és a meggyet is hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Amíg a csoki és a meggy hűl, kikenjük a szufléformákat vajjal és megszórjuk kakaóval.
  5. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval. Beleszitáljuka kakaóport és a lisztet, majd hozzákeverjüka vajas csokit és a meggyeket.
  6. A masszát a formákba kanalazzukés betesszüka forró sütőbe. 8 percig sütjük200 fokon.Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!
  7. Amíg sül, a maradék meggylevet beforraljuk 1 cs vaníliás cukorral.
  8. Amikor kész, kivesszük a sütőből, azonnaltányérra borítjuk, a mascarpone krémmel és a meggyszósszal táláljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 98
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13980
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 30.

Ajánló

Édes vörösborral meg lehet bolondítani a meggyszószt és ugyanazt a vörösbort lehet fogyasztani hozzá.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Pumpkin 1 recept

Be kell valljam, imádom a csokit, minden formában és minden mennyiségben. Az egyik kedvenc csokis sütim a csokiszuflé. Sokszor elkészítettem már, az összeállítása könnyű, de vigyázni kell, nehogy túlsüssük. Ha eltaláljuk a sütési időt egy, a sütemény közepében lapuló, fantasztikus forró csokifolyam lesz a jutalmunk...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek