Meggyes-csokis muffin 3. recept

1 adag
548
kcal
Meggyes-csokis muffin 3.
Meggyes-csokis muffin 3.
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az összekevert tészta olyan állagú és ízű, mint egy nagyon jó fajta csokikrém vagy puding. Szívem szerint már így nyersen bekanalaznám. Amikor kiürül a keverőtál, mindig vitatkozás van, hogy ki nyalogassa ki a maradék krémet. :) Nagyon gyorsan elkészíthető, kíváló vendégváró sütemény. Nálunk a gyerekek kedvence.
A receptet az interneten találtam ('Betteli'-től).


hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-meggyes muffin
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a hozzávalókat (a fenti felsorolás szerinti sorrendben) robotgéppel, a meggy és a mandula kivételével.
  2. A végén óvatosan belekeverjük a meggyet is fakanállal.
  3. Muffinpapírral kibélelt, vagy margarinnal kikent muffinsütő tepsibe kanalazzuk.
  4. Tetejét megszórjuk szeletelt mandulával.
  5. Előmelegített sütőben kb. 25-28 percig sütjük. Tűpróba!                                                               


     

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 18 722
elküldve: 12
receptkönyben: 244
elkészítve: 3/7
Facebookon megjelent: -

szakács

BlueVelvet

Mióta szakács: 2010.02.07.
6 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ismerd meg a Halloween-cukorkát!
Ugyan Magyarországon még kevésbé ismert, de tőlünk nyugatabbra a Halloween elengedhetetlen nassolnivalója a Candy Corn.
Havas kalandok a Tchibo-val!
Havas kalandok a Tchibo-val!
Ugye senki sem szeret fázni? Csizma, dzseki és kabát. Íme három szívmelengető újdonság a Tchibo téli kollekciójából. (x)
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
11 élelmiszer, amit ne tegyél a hűtőbe!
Legtöbbször egyéni preferenciánk dönt arról, hogy mit teszünk a hűtőbe, de érdemes figyelembe venni, hogy mely alapanyagok ízén és állagán ronthat a nem megfelelő tárolás.
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Pohárkrém egy elrontott piskótából
Aki megfordult már a konyhában, az tudja, hogy mennyire egyszerű elrontani még a legegyszerűbb ételt is. Az én bénázásaimból itt egy kis csokor, plusz egy riszájkling recept.
548