r
Nosalty Logó

Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Medvehagymás peszto ügyi-fogyitól
adag
Előkészítés
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    193 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    239 mg
  • Nátrium
    437 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 427 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.2 g

Zsír

  • Összesen
    367.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9836.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    1934 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    957 mg
  • Foszfor
    2386 mg
  • Nátrium
    4375 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    22 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    291.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    52 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    156 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 4268 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    972.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    191 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    433 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 422 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A medvehagymákat ALAPOSAN megmossuk, konyharuhába tekerve "meglapogatjuk", így a vizet eltávolítjuk belőle.
  2. A medvehagymákat apróra vágjuk (nem kell annyira, mint a petrezselymet).
  3. Majd minden összetevőt, diót, mandulát, szezámmagot, fenyőmagot, sót és a medvehagymát beletesszük az aprítógépbe.
  4. Először csak 2 dl olívaolajat teszünk hozzá, és összeaprítjuk mindezt.
  5. Most megkóstolhatjuk, és ízesíthetjük, ahogy szeretnénk. Ahhoz, hogy a kész medvehagymás pesto a fogyasztáskor elég "szaftos" legyen, valószínűleg még bőven kell bele olívaolaj - nem kell sajnálni az olívaolajat, hiszen attól lesz jó híg a "szósz".
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6465
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 02.

Ajánló

Felhasználható a recept még "chutney"-ként, vendégváró mártogatós szószként.. Ekkor a frissen elkészített "szószt" kis tálkába rakjuk, és a következő napokban, akár kifli-karikákat, akár más sós süteményt belemártogatva lehet fogyasztani.

Receptkategóriák

Amikor jónak érzed az állagát a pesztónak, kis üvegcségbe öntöd úgy, hogy a tetejére egy jó ujjnyi olívaolajat öntesz, és rácsavarod a tetejét. Részemről felcímkézem az üvegeket, hogy tudjam, mikor gyártottam. A kamrában a polcon tárolhatod. Fogyasztáskor a  frissen főtt tésztára ráteszem a pesztot, (ha gondolod a mikróban egy kicsinyt megmelegítheted, hogy ne hűtse ki a tésztát), és sajttal megszórva (vagy nélküle) fogyaszthatod.  Jó étvágyat hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!