Medvehagymás fűszervaj recept

Kalória?
Medvehagymás fűszervaj
Medvehagymás fűszervaj
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendhagyó módon szerettem volna tálalni a medvehagymás fűszervajat. :) Ezért készült kuglófformában. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Medvehagymafüggőknek ajánlom. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszervaj, medvehagymás vaj, fűszervaj medvehagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, darabokra tépkedjük és a késes aprítóba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, márványsajtot és addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A kész fűszervajat szilikonformába töltjük, majd mélyhűtőben kb. 30 perc alatt lehűtjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 086
elküldve: 8
receptkönyben: 511
elkészítve: 15/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

Hozzászólások (13)

Incy
Incy p, 2015-03-20 21:54

Nagyin tetszik a recepted, kipróbálom mindenképpen :)

terranova56
terranova56 cs, 2015-03-05 18:24

Szia Emőke
Alig várom, hogy szedhessek, és megcsináljam ezt a receptet, mert nagyon tetszik, sok medvehagyma nő nem messze tőlünk. Viszont a 13.5 dkg vajjal nem tudok mit kezdeni. Vagyis ez hogy jött ki. Nincs digitális mérlegem, az itthon lévő vaj, 10 ill. 25 dkg-os. Elrontom-e ha kb 14-15 dkg-ot tudok lemérni. :)DD
üdv: Ticcsi

bazsetta
bazsetta szo, 2014-03-15 13:31

Nagyon szimpatikus recept! Meg is szeretném csinálni, de nem tudjátok, hogy meddig áll el? Hűtőben vagy mélyhűtőben kell tárolni? Köszönöm!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke szo, 2014-03-15 13:35

Szia! Köszönöm! Hát miután megdermedt a formában és kifordítjuk, én csak a hűtőbe tettem vissza. Nálunk hamar elfogyott, így nem tudom megmondani, hogy hány hétig áll el. üdv. E.

dori24
dori24 k, 2013-04-16 09:32

Kedves Emőke! A márványsajtot mivel helyettesíthetném? (Amúgy jól hangzik a recept!!! :-)

szaboemoke
Emőke / szaboemoke k, 2013-04-16 09:36

Kedves Dóri! Igazából szerintem bármilyen sajttal, de akár ki is lehet hagyni. :) üdv. E.

Zofiel
Zofiel v, 2012-04-08 13:03

Elkészitettem, ugyan márvány sajt nélkül (nincs itthon), nagyon finom lett. :)
amint nyit a piac veszek medvehagymát, a mélyhűtőmbe nem mondanék le róla.
Szép a kép, finom a recept. Köszönöm! Áldott Húsvétot kivánok!

szaboemoke
Emőke / szaboemoke sze, 2012-04-04 20:04

Kedves Olgis! Köszönöm! :) Mi sajnos nagyon szeretjük a márványsajtot, így sok mindenbe belecsempésszük. ;) Ezt még tavaly készítettem, idén a medvehagymás pogácsa a sláger. :) Le is fagyasztottam kisebb adagot a hagymából, hogy majd télen is tudjak készíteni. :)

rolvisa
Olgis / rolvisa sze, 2012-04-04 19:55

Nagyon finom.Én is szoktam készíteni.
Most van a medvehagyma szezonja, már az én kertemben is ki bújt egy kevés!
Csak kisebb adagban, és hengerré formázba, folpakba csomagolva fagyasztom le.
Én a márványsajtot kihagyom, mert nem szeretem.
Nagyon szépen formáztad. Gratulálok, Olgis.

Legfrissebb cikkek

7 tévhit a kenyérfogyasztásról
7 tévhit a kenyérfogyasztásról
Helyben sütött vagy barna a kenyér? Tuti egészségesek? Ludwig Klára, a Jókenyér pékség alapítója segít nekünk most tippjeivel az egészséges kenyérfajták kiválasztásában! (x)
304