Medvehagymás fűszervaj recept

Medvehagymás fűszervaj
Medvehagymás fűszervaj
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendhagyó módon szerettem volna tálalni a medvehagymás fűszervajat. :) Ezért készült kuglófformában. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Medvehagymafüggőknek ajánlom. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszervaj, medvehagymás vaj, fűszervaj medvehagymával

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, darabokra tépkedjük és a késes aprítóba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, márványsajtot és addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A kész fűszervajat szilikonformába töltjük, majd mélyhűtőben kb. 30 perc alatt lehűtjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 312
elküldve: 7
receptkönyben: 422
elkészítve: 3/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

Hozzászólások (10)

bazsetta
bazsettaszo, 2014-03-15 13:31

Nagyon szimpatikus recept! Meg is szeretném csinálni, de nem tudjátok, hogy meddig áll el? Hűtőben vagy mélyhűtőben kell tárolni? Köszönöm!

szaboemoke
szaboemokeszo, 2014-03-15 13:35

Szia! Köszönöm! Hát miután megdermedt a formában és kifordítjuk, én csak a hűtőbe tettem vissza. Nálunk hamar elfogyott, így nem tudom megmondani, hogy hány hétig áll el. üdv. E.

dori24
dori24k, 2013-04-16 09:32

Kedves Emőke! A márványsajtot mivel helyettesíthetném? (Amúgy jól hangzik a recept!!! :-)

szaboemoke
szaboemokek, 2013-04-16 09:36

Kedves Dóri! Igazából szerintem bármilyen sajttal, de akár ki is lehet hagyni. :) üdv. E.

Zofiel
Zofielv, 2012-04-08 13:03

Elkészitettem, ugyan márvány sajt nélkül (nincs itthon), nagyon finom lett. :)
amint nyit a piac veszek medvehagymát, a mélyhűtőmbe nem mondanék le róla.
Szép a kép, finom a recept. Köszönöm! Áldott Húsvétot kivánok!

szaboemoke
szaboemokesze, 2012-04-04 20:04

Kedves Olgis! Köszönöm! :) Mi sajnos nagyon szeretjük a márványsajtot, így sok mindenbe belecsempésszük. ;) Ezt még tavaly készítettem, idén a medvehagymás pogácsa a sláger. :) Le is fagyasztottam kisebb adagot a hagymából, hogy majd télen is tudjak készíteni. :)

rolvisa
rolvisasze, 2012-04-04 19:55

Nagyon finom.Én is szoktam készíteni.
Most van a medvehagyma szezonja, már az én kertemben is ki bújt egy kevés!
Csak kisebb adagban, és hengerré formázba, folpakba csomagolva fagyasztom le.
Én a márványsajtot kihagyom, mert nem szeretem.
Nagyon szépen formáztad. Gratulálok, Olgis.

Legfrissebb cikkek

Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Sonkás gulka – ismered? Szereted?
Kérdeztem unokáimat, kérnek-e gulkát, de rögtön visszakérdeztek: mi az? Mivel a sonkás tésztát szeretik, bíztam benne, hogy a gulka is ízlik majd nekik.
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvéti kiegészítő étkek
Húsvétkor mindenki azon töri a fejét, mi legyen a menü. De nem elég csak ezzel foglalkozni, kellenek kiegészítő ételek is - jöjjön néhány ötlet!
Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypénteki böjtkalauz
Nagypéntek a gyász napja az egész keresztény világban, egyben szigorú böjt is: csak háromszor szabad ennünk, de jóllaknunk csak egyszer szabad.
304