Medvehagymás fűszervaj recept

Medvehagymás fűszervaj
Medvehagymás fűszervaj
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rendhagyó módon szerettem volna tálalni a medvehagymás fűszervajat. :) Ezért készült kuglófformában. :)

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Medvehagymafüggőknek ajánlom. :)

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

fűszervaj, medvehagymás vaj, fűszervaj medvehagymával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A medvehagymát megmossuk, darabokra tépkedjük és a késes aprítóba tesszük.
  2. Hozzáadjuk a vajat, márványsajtot és addig keverjük, amíg krémes állagot nem kapunk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  3. A kész fűszervajat szilikonformába töltjük, majd mélyhűtőben kb. 30 perc alatt lehűtjük.
  4. Kifordítjuk a formából, és tálaljuk.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 540
elküldve: 7
receptkönyben: 426
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Emőke

Mióta szakács: 2012.01.07.
47 recept

Hozzászólások (10)

bazsetta
bazsettaszo, 2014-03-15 13:31

Nagyon szimpatikus recept! Meg is szeretném csinálni, de nem tudjátok, hogy meddig áll el? Hűtőben vagy mélyhűtőben kell tárolni? Köszönöm!

szaboemoke
szaboemokeszo, 2014-03-15 13:35

Szia! Köszönöm! Hát miután megdermedt a formában és kifordítjuk, én csak a hűtőbe tettem vissza. Nálunk hamar elfogyott, így nem tudom megmondani, hogy hány hétig áll el. üdv. E.

dori24
dori24k, 2013-04-16 09:32

Kedves Emőke! A márványsajtot mivel helyettesíthetném? (Amúgy jól hangzik a recept!!! :-)

szaboemoke
szaboemokek, 2013-04-16 09:36

Kedves Dóri! Igazából szerintem bármilyen sajttal, de akár ki is lehet hagyni. :) üdv. E.

Zofiel
Zofielv, 2012-04-08 13:03

Elkészitettem, ugyan márvány sajt nélkül (nincs itthon), nagyon finom lett. :)
amint nyit a piac veszek medvehagymát, a mélyhűtőmbe nem mondanék le róla.
Szép a kép, finom a recept. Köszönöm! Áldott Húsvétot kivánok!

szaboemoke
szaboemokesze, 2012-04-04 20:04

Kedves Olgis! Köszönöm! :) Mi sajnos nagyon szeretjük a márványsajtot, így sok mindenbe belecsempésszük. ;) Ezt még tavaly készítettem, idén a medvehagymás pogácsa a sláger. :) Le is fagyasztottam kisebb adagot a hagymából, hogy majd télen is tudjak készíteni. :)

rolvisa
rolvisasze, 2012-04-04 19:55

Nagyon finom.Én is szoktam készíteni.
Most van a medvehagyma szezonja, már az én kertemben is ki bújt egy kevés!
Csak kisebb adagban, és hengerré formázba, folpakba csomagolva fagyasztom le.
Én a márványsajtot kihagyom, mert nem szeretem.
Nagyon szépen formáztad. Gratulálok, Olgis.

Legfrissebb cikkek

Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Kontakt - az idei nyár legjobb kávéja
Újabb hullám, ezúttal egy kávézó, ahol megcsinálták az idei nyár legmenőbb italát!
Csupa jó lesz Paloznakon
Csupa jó lesz Paloznakon
Előfordul, hogy odafenn olykor több csillag is együttáll, akkor pedig rajtuk a világ szeme. A látványtól pedig nemcsak a csillagászok szája marad tátva, sokszor a miénk is.
Igyunk változatosan!
Igyunk változatosan!
Első ránézésre nem tűnik soknak az ajánlott napi 2-2,5 l folyadék, mégis kevesen vannak, akik ezt a mennyiséget el is fogyasztják. A cél elérése érdekében igyunk változatosan!
305