Mazsolás körtegratin recept

Mazsolás körtegratin
Mazsolás körtegratin
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1984-ben vágtam ki ezt a receptet a Nők Lapjából. Most került rá sor, hogy el is készítsem. Finom, könnyű édesség, egy tartalmasabb ebéd után kiváló, amikor nem vágyunk nehéz, sok tésztát tartalmazó süteményre.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 púpos ek mazsola
  • 5 cl körtepálinka
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 5 dl tej
  • 4 tojássárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 púpos ek vaníliás pudingpor
  • 1 kk margarin
  • 3 db kisebb körte
  • 2-3 ek citromlé
  • 1 ek porcukor

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vega
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

pálinkás-mazsolás körtegratin, vaníliás körtekrém, pudingos körtekrém mazsolával

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, tálkába szórjuk, és ráöntjük a pálinkát.
  2. A pudinport elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kevés tejjel, beledolgozzuk a négy tojássárgát, és apránként a többi tejet.
  3. Forró vízfürdőbe állítjuk a tálat, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük, kihűtjük.
  4. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat. A mazsoláról leöntjük a pálinkát, és a krémbe keverjük.
  5. A krémet a kimargarinozott tálba simítjuk. A körtéket megmossuk, kettévágjuk, magházukat kivájjuk, szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
  6. Forgószerűen a krém tetejére fektetjük a körtét, megszórjuk a porcukorral.
  7. Előmelegített forró sütőbe tesszük, 7-8 percig csak addig sütjük, míg a krém kissé meg nem pirul. A sütőből kivéve tetejére szórjuk a pálinkában érlelt mazsolát, és melegen, de nem tűzforrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 150
elküldve: 2
receptkönyben: 25
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
45 recept

Legfrissebb cikkek

Minden étel fontos, szól valamiről
Minden étel fontos, szól valamiről
Sokszor a hétköznapi sietségben nem jut időnk azon gondolkodni, mit főzzünk vacsorára. Varázsoljunk ünnepi ételeket hétköznapokon is a Vénusz Alkalomválasztóval!
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Házi reszelt torma - könnyek nélkül
Létezik egy módszer, amellyel pofonegyszerűen és sírásmentesen készíthetünk házi tormakrémet, így nincs több kifogás, tormázzatok velünk ti is!
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Hétvégi menü: utolsó perccel húsvét előtt
Mit tegyünk, ha egész héten nem volt időnk felkészülni a húsvéti hétvégére? Semmi okunk a pánikra, hiszen egyszerű, ám csodás ételeket készíthetünk az utolsó percben is.
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Természetes fényvédelem, ami finom is!
Három zöldségfélére szeretnénk felhívni a figyelmet, mert több szempontból is hatásos fényvédőknek számítanak, ezért jó lenne, ha rendszeresen fogyasztanánk őket!