Mazsolás körtegratin recept

1 adag
359
kcal
Mazsolás körtegratin
Mazsolás körtegratin
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

1984-ben vágtam ki ezt a receptet a Nők Lapjából. Most került rá sor, hogy el is készítsem. Finom, könnyű édesség, egy tartalmasabb ebéd után kiváló, amikor nem vágyunk nehéz, sok tésztát tartalmazó süteményre.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pálinkás-mazsolás körtegratin, vaníliás körtekrém, pudingos körtekrém mazsolával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mazsolát forró vízzel leöblítjük, tálkába szórjuk, és ráöntjük a pálinkát.
  2. A pudinport elkeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, kevés tejjel, beledolgozzuk a négy tojássárgát, és apránként a többi tejet.
  3. Forró vízfürdőbe állítjuk a tálat, és folyamatosan keverve sűrűsödésig főzzük, kihűtjük.
  4. Margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat. A mazsoláról leöntjük a pálinkát, és a krémbe keverjük.
  5. A krémet a kimargarinozott tálba simítjuk. A körtéket megmossuk, kettévágjuk, magházukat kivájjuk, szeletekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk.
  6. Forgószerűen a krém tetejére fektetjük a körtét, megszórjuk a porcukorral.
  7. Előmelegített forró sütőbe tesszük, 7-8 percig csak addig sütjük, míg a krém kissé meg nem pirul. A sütőből kivéve tetejére szórjuk a pálinkában érlelt mazsolát, és melegen, de nem tűzforrón tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 1 214
elküldve: 2
receptkönyben: 26
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sz. Ági

Mióta szakács: 2011.11.04.
49 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

A hét szakácsa: Auringonkukka
A hét szakácsa: Auringonkukka
Eheti kiemelt szakácsunk: Auringonkukka, alias Ildi, aki Finnországban él, dolgozik és főz. Egyetemi évei alatt volt alkalma megismerni és megszeretni más nemzetek konyháit.
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Heti menü: főzz változatosabb főzelékeket!
Bár a spenót, burgonya, lencse és a káposzta is tökéletes választás, mi most mégis különlegességekben gazdag hetet szentelünk a forró és egészséges főzelékeknek. Újíts be!
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi, az örök kedvenc
Téli fagyi: nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ahogy kimondom, már be is ugrik, mikor 6 évesen az oviból hazafele menet anyutól mindig kiköveteltem magamnak.  
Top 9 cukormentes aprósüti
Top 9 cukormentes aprósüti
Az aprósütik mindig jól jönnek, akár csak magunkat, családunkat, akár vendégeinket szeretnénk kényeztetni. Készítsük el őket cukormentesen, úgy is nagyon finomak lesznek!
359