r
Nosalty Logó

Maradékmentő libahúsos linguine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gerzsenyi Flóra
Maradékmentő libahúsos linguine
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 5489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Összesen 266 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.6 g

Zsír

  • Összesen
    84.8 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    431 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    786 mg
  • Nátrium
    462 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    384 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    630 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 1373 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    194.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.3 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    149 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7676.6 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    446 mg
  • Kálcium
    1724 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    3142 mg
  • Nátrium
    1848 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    87 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    749 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1371 micro
  • Kolin:
    580 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1326 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2521 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3327 micro
Összesen 5489 kcal
  • 12% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    372.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    122 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

Tészta

Elkészítés

Tészta

  1. A tésztát lobogó sós vízben megfőzzük. Ez idő alatt elkészítjük a mártást.
  2. A sonkahagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, és kevés libazsíron lepirítjuk. Megszórjuk sóval, borssal és a barna cukorral, amitől kissé karamellizálódik majd. Hozzáadjuk a szárított oregánót és a finomra vágott petrezselymet is. Amíg megfő a tészta, addig félretesszük.
  3. Közben leszedjük a húst a libacombokról, és egy másik serpenyőben libazsíron átpirítjuk.
  4. Egy tálban összekeverjük a tejszínt, a tojást, a reszelt parmezánt és egy deci tésztafőzővizet. Mikor a tészta al dentére főtt, leszűrjük. Nem kell átmosni, sem beolajozni, rögtön mehet a hagymás alapra, amit közben visszahelyezünk a tűzhelyre. Hozzáöntjük a tejszínes-tojásos keveréket, és összefőzzük. Nem kell nagyon forralni! Akkor jó a szósz, ha besűrűsödik, de még kissé folyós, és mindenhol bevonja a tésztát.
  5. A lepirított libahússal tálaljuk, és megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel és parmezánforgácsokkal.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2992
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 29.

Ajánló

A megmaradt hús tökéletes felhasználása egy gazdag, krémes tésztaételben. Sőt, még a csontokat is eltehetjük a mélyhűtőbe egy alapléhez vagy akár egy gravymártáshoz.

Receptkategóriák

Maradékmentő libahúsos linguine
Gerzsenyi Flóra 379 recept

Soha ne dobjátok ki a megmaradt sült húsokat, legyen az csirke, sonka vagy a most aktuális, Márton-napi libasült. Egy villámgyors maradékmentő tésztát készítettünk, aminek köszönhetően semmi nem vész kárba a libánkból, sőt, lehet, hogy még izgalmasabb is lesz, mint amilyen volt! Az ilyen receptekhez csak egy kis fantázia kell, aztán mehet is a sütés-főzés. A tésztaételeknek meg ugyan ki tudna ellenállni? Íme egy sajtos-krémes, fűszeres linguine, a tetején pirított libahússal.

Hozzávalók

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek