r
Nosalty Logó

Málnás répatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Málnás répatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 6640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tészta

Krém

Összesen 309 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    53.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1021.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.2 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    378 micro
  • α-karotin
    1045 micro
  • β-karotin
    2574 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    206 micro
Összesen 830 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    424.6 g
  • Telített zsírsav
    208 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1659 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8170.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    2476 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    3082 mg
  • Nátrium
    2090 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    633.7 g
  • Cukor
    416 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    889.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5089 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    219 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    284 micro
  • Kolin:
    798 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3025 micro
  • α-karotin
    8358 micro
  • β-karotin
    20590 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1651 micro
Összesen 6640 kcal
  • 5% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • C vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    390 micro
  • β-karotin
    960 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 309 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. A cukrot elkeverjük a szobahőmérsékletű, puha vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojásokat és felhabosítjuk.
  2. A keverékhez adjuk az olajat, a répát és a diót, majd elkeverjük. Egy külön tálban a lisztet, a sót, a fahéjat és a sütőport is elkeverjük, ezután pedig ezt is a tojásos keverékhez adjuk.
  3. Egy kb. 25 cm széles formát olajsprayvel kifújunk, hogy ne tapadjon le a tészta, majd mehet is előmelegített sütőbe légkeverésen 180 C fokon 40 percre. Ha megsült, hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt a krémet rákenjük.

Krém

  1. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat és a porcukrot kihabosítjuk kézi habverővel. Ezután mehet hozzá a ricotta, a vanília és 10 g liofilizált málna. Elkeverjük és mehet a hűtőbe 15 percre.
  2. Az összeállításhoz csak rákenjük a krém 2/3-át, majd a maradékot zacskóba tesszük, a sarkát kivágjuk, majd ahogy éppen kedvünk tartja, díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 812
  • Feltöltés dátuma: 2022. február 11.

Receptkategóriák

Málnás répatorta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – 30 perces ételeinkhez epres sütemények társulnak

„Eper nélkül mit érek én?" – kérdezhetné minden eperrajongó, és joggal. Drága, kevés az igazán finom (főleg hazai), de ha beleharapunk, pár percre tökéletes boldogság lesz úrrá rajtunk. Együnk, ameddig szezon van, és tegyük/süssük pazar sütikbe (is)! A héten minden napra jut egy epres édesség, természetesen levessel és főfogással: ezek pedig mind gyors, 30 perc körüli receptek lesznek!

Nosalty

További cikkek

Ezért nem mindegy, hogyan kerül a cukor a lekvárba

Annak ellenére, hogy a legtöbb lekvár receptje pokolian egyszerű (hiszen csak gyümölcsből, cukorból és esetleg dzsemfixből áll), nem érdemes félvállról venni a befőzés folyamatát. Minden mozzanatnak megvan a maga fontossága: így a cukor hozzáadásának is.