Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mákos pudingos

Mákos pudingos
Mákos pudingos
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (40)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én személy szerint húsvétkor rokonoknak készítettem el, hát nekünk csak a széle maradt belőle :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A pudingos krémet esetleg egy kis citromlével meg lehet bolondítani.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos sütemény pudingtetővel, pudingos-mákos szelet csokireszelékkel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét 5 dkg porcukorral habbá verjük.
  2. A sárgáját elkeverjük az 5 dkg porcukorral, sóval, az olajjal és a tejjel.
  3. A lisztet a vaníliás cukrot, a mákot, a porcukrot, a sütőport, a reszelt citrom héját egy tálban elkeverjük.
  4. A sárgás részt is belekeverjük a lisztesbe, majd a felvert habot is óvatosan beleforgatjuk.
  5. 20x30 cm-es tepsit kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát beleöntjük.
  6. Előmelegített sütőben sütjük, míg a tűpróbánál nem ragad a tészta.
  7. Amíg még sül a tészta, megcsináljuk a krémet a tetejére.
  8. A pudingport a cukorral, a tejjel felfőzzük, majd ha kész, kihűtjük, és a margarinnal elkeverjük.
  9. Ha kész a tészta, kihűtjük, kivesszük a tepsiből, és sütőpapírt rakunk alá, majd visszarakjuk a tepsibe, és a kész krémet rákenjük, majd a tetejére díszítésnek csokit reszelünk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30X20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 69
össznézettség: 101 249
elküldve: 99
receptkönyvben: 1 272
elkészítve: 77/106
Facebookon megjelent: -

szakács

kidori

Mióta szakács: 2011.05.04.
4 recept

Hozzászólások (40)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

patedina
patedina Mon, 2018-03-26 11:35

Két adagot sütöttem, az egyiket mák helyett 10 dkg darált dióval és egy pici rumaromával. Mindegyik isteni lett! :)

cerceruska
cerceruska Sat, 2017-02-25 13:59

Nagyon finom lett a süti, a tésztája nagyon légies, könnyű. Lehet legközelebb több pudingot főzök rá, de így is tökéletes. Köszönöm!

arietta
arietta Sun, 2014-01-05 18:47

Nagyon finom süti,még el se fogyott mikor a férjem megkérdezte jövő hétvégén is lesz?:) Valóban nem lehet elrontani,gyors és könnyű elkészíteni.Adtam mellé még tejszínhabot is,de csak azért mert a családban van aki nagyon szereti.

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-01-23 16:59

El is készült... :) Isteni a tésztája! Szerintem lekvárral és gyümivel is finom lenne...! Márti

kidori
kidori / kidori Fri, 2012-08-17 19:45

Szia, igen darált mák kell hozzá. Jó a bolti darált, én a kristály cukorral együtt szoktam darálni . :)

H4niko
H4niko / H4niko Thu, 2012-06-07 18:28

Már kész a tészta. Ez az első mákos sütim. Lassan párom is hazaér.Ezzel várom haza. Remélem ízlik majd neki. :) köszönöm a receptet....

banoandi
banoandi Sun, 2012-04-01 16:02

Hála ezért a mennyei sütiért Neked! Aki evett belőle könnyes szemmel távozott. Nagyon finom habkönnyű a tésztája, bár nekem csak narancshéj került bele mivel citrom nem volt. De nem bántam meg.

kidori
kidori / kidori Sat, 2012-07-28 12:37

Karácsonykor én is narancshéjjal fogom kipróbálni :) Köszi az ötletet :)

kevezsuzsa
kevezsuzsa Fri, 2012-02-24 21:44

Nagyon finom süti! Hétvégén kipróbáltam és olyan sikerült, hogy két nap múlva a munkatársaimnak is megsütöttem. Nagy sikere volt, mindenki dicsérte , még aki a mákot nem szereti is megkóstolta és ízlett neki. Már kérték is a receptet. Csatos tortaformában sütöttem meg /a sütés vége felé már csak 175 fokon, mert nekem is jobban sült a teteje, a közepe meg lötyögött/ és a tésztát középen elvágtam és a pudingból oda is raktam, meg a tetejére is. Biztos máskor is elkészítem!

kidori
kidori / kidori Sat, 2012-07-28 12:36

:) Örülök, hogy jól sikerült :) Így gondolom majdnem torta lett belőle, jó ötlet :)

Husi77
Husi77 / Husi77 Sat, 2012-02-04 19:15

Összesen kellett ugye 20 dkg porcukor? 5 dkg a fehérjébe, 5 dkg a sárgájához. Gondoltam, hogy a maradék 10 dkg-ot teszem bele. Elég is volt az édessége, nagyon fincsi lett. Én a tetejére tortadarát szórtam.

kidori
kidori / kidori Sat, 2012-02-11 14:59

:) Örülök, hogy finom lett :) A lányom is jobban szereti a tortadarát a tetején, bár ő a csokireszelékre szórja :)

Ayla
Ayla Sat, 2012-01-28 15:42

Éppen sül! habár a vajat a tejjel olvasztottam, remélem nem lesz belőle baj.

Ayla
Ayla Sun, 2012-01-29 00:52

SIkerült, így is teljesen jó! Én nem kóstoltam, mert nem szeretem a mákot, de mindenkinek nagyon ízlett eddig, főleg a tészta könnyűsége! Köszi a receptet!

deakvirag
Virág22 / deakvirag Thu, 2012-01-05 20:03

szia! nagyon jó ez a recept,gratulálok hozzá :)
Én mák helyett szerencsi keserű kakaót tettem bele,azzal is nagyon finom :)

kidori
kidori / kidori Tue, 2012-01-10 19:04

Szia ! Azzal még nem próbáltam, de legközelebb megcsinálom ! Köszi az 5letet :)

kismajom08
kismajom08 Sat, 2011-12-10 11:50

Köszi a receptet!
Nagyon finom a süti,tegnap sütöttem,már alig van belőle! Ketten esszük csak a párommal :-)
Nekem egy kicsit morzsálódós lett a tésztája,miért?

kidori
kidori / kidori Sat, 2011-12-10 14:43

Örülök, hogy ízlett :) Én úgy vettem észre, hogy a tojások fajtája és a mák fajtája miatt a tészta állaga is változik. A sárgább tojásokból nekem mindig jól szokott sikerülni. Volt olyan,hogy a halványsárga, vízszerű fehérjés tojásból nem igazán jött össze. A házilag darált mákból kicsit tömörebb lesz a süti, de nem tudom miért :)

qwertz
qwertz / qwertz Sat, 2011-11-05 10:32

Nagyon-nagyon finom süti, puha, szaftos tészta, köszönöm a receptet (a munkatársaim nevében is:)) !
Florina-hoz hasonlóan én is bizonytalan voltam sütés közben hogy megszilárdul-e a "röcögös" állaga, mivel eléggé pirult a teteje kicsit alacsonyabb hőfokon (170) sütöttem, de tökéletes lett! A hűtőben szépen rádermedt a puding is, jól szeletelhető lett.
Biztos hogy máskor is elkészítem!

kidori
kidori / kidori Sun, 2011-11-06 00:47

Kedves Qwertz, gratulálok a sikeredhez :) Én köszönöm, hogy ezt megosztottad velünk :))
Sok sikert a többihez is:)
Ha esetleg variálni támad kedved, a puding 1ik feléhez lehet adni 1kis(1-2csepp)
ételfestéket vagy valamilyen szörpöt(pl: málna) nagyon kevés is elég. Majd felváltva rá öntögetni
a sütire és 1 pálcikával (nálam:kötőtű)óvatosan megkeverni. Így nagyon szép márványos pudingot kapunk.
Több színnel is lehet próbálkozni. :)

Florina
Florina Tue, 2011-07-05 13:53

Az elkészítés közben kicsit aggódtam az állaga miatt, de a végeredmény tökéletes lett! Nagyon-nagyon finom, bátran ajánlom mindenkinek! A család és a barátok is oda voltak érte és alig várják a következő adagot.
Köszönjük a receptet!

zafira80
zafira80 Fri, 2011-05-27 21:14

most van a sütőben!! :-) mivel közeleg a bikiniszezon, a férjecskémmel csak hétvégenként eszünk édességet, szombatra-vasárnapra ezt választottam, hétfő óta minden nap idejöttem, és nézegettem a képét... :-) holnap végre eszünk is belőle! :-)

szaboadel
szaboadel Wed, 2011-05-25 10:34

Kedves kidori!
Nagyon jól néz ki a süti, biztosan nagyon finom, ki fogom próbálni,mert szeretek
új ízekkel kísérletezni.
Üdv.szép napot: Adél

sengat
sengat Fri, 2011-05-20 12:43

Én is épp most szemezgetek a recepttel. :-)
A 9. pontban nem értem: miért kell sütőpapírt tenni alá?

kidori
kidori / kidori Fri, 2011-05-20 14:17

A sütőpapír, csak azért kell, hogy ha a pudingos krém megdermed a tetején, akkor így csak kiveszed a tepsiből az egészet és már szeletelheted is , így nem karcolod meg a tepsit sem és a süti kiemelése sem okoz gondot :)) Remélem sikerülni fog :)

sengat
sengat Fri, 2011-06-03 13:48

Köszi a sütőpapír infókat. Megsütöttem. A mákimádó párom odavolt érte. Én kevésbé rajongok a mákért, de ezzel a kis pudingos "megfejeléssel" nekem is bejött. :-) Köszi a receptet!!!

almamag
almamag Fri, 2011-05-20 12:31

Ó, ez nagyon tetszik! Hétvégén megsütöm. De jól néz ki ! Már a számban érzem az ízét.... :-)

1356
tojás 2 db
porcukor 20 dkg
1 csipet
tej 1.6 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
mák 13 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 1 csomag
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 5 ek
tej 4 dl
margarin 13 dkg
csokoládéforgács 4 ek