Mákos őzgerinc recept

1 adag
1107
kcal
Mákos őzgerinc
Mákos őzgerinc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Príma Konyha magazin egy régebbi számában találtam ezt  receptet.  Nagyon egyszerű az elkészítése, és finom a sütemény.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

A sütéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mákos-puncsos alagút, mákos szeletek puncsos pudinggal, csokival bevont mákos puncsszelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a tojást a cukorral és a vaniliás cukorral robotgéppel 3-4 perc alatt fehéredésig keverjük.
  2. A mákot a liszttel és a sütőporral összekeverjük. A cukros tojáshoz hozzáadjuk a tejföllel és az olvasztott margainnal együtt.
  3. Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt őzgerincformába töltjük, elsimítjuk ,és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
  4. A pudingporból a tejjel és a cukorral sűrű pudingot főzünk.
  5. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a pudinggal eldolgozzuk.
  6. A tésztát felszeleteljük a gerincek mentén, és a krémmel összeragasztjuk, Hűtőben dermesztjük.
  7. A tortabevonót az olajjal gőz fölött megolvasztjuk és bevonjuk vele a tésztát.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
nézettség: 13 428
elküldve: 11
receptkönyben: 345
elkészítve: 0/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Ferencz Lajosné

Mióta szakács: 2010.04.05.
9 recept

Hozzászólások (10)

Pista39
Pista39v, 2014-03-23 18:05

Bocs, de a fénykép azt sugallja, hogy a sütemény nem a gerincek mentén lett elvágva, hanem hosszában háromfelé és a három hosszú darab lett összeragasztva a krémmel. Egyébként így szebb is, egyszerűbb is .

mariah54
mariah54h, 2014-03-24 07:21

Pista39! A sütemény a gerincek mentén van felvágva és úgy lett összeragasztva a krémmel.

szilvus67
szilvus67cs, 2012-11-22 21:49

Szerintem az utolsó mozzanat lemaradt. Az összeragasztott süti rudat szilárdulás után ferdén kell szeletelni, hogy ilyen szép csíkos legyen.

mariah54
mariah54p, 2012-11-23 09:44

Silvusz67 ! Valóban nem írtam oda ezt a lényeges mozzanatot . Köszönom hogy pótoltad .

Redy28
Redy28p, 2011-04-22 16:05

Az újságbeli eredeti receptben írtak szerint én csokipudinggal készítettem el.
megelőztél a feltöltéssel, mert én is meg akartam osztani ezt a receptet, mivel a család odavolt érte!
mindenkinek ajánlom elkészítésre.
ü
Edit

Maja50
Maja50k, 2010-12-14 12:48

Nagyon gusztusos karácsonyra meg sütöm ! Hasonlit a méteres kalácshoz ! üdvözletem Marika pécsröl!

NoSalty
NoSaltyk, 2010-12-14 11:21

Kedves Ferencz Lajosné!

Gratulálunk a Mákos Őzgerinc lett a 8000. recept! Receptedet linkkel kiraktuk a facebook oldlaunkra is: http://www.facebook.com/nosalty.

Kellemes ünnepeket kívánunk!
Nosalty.hu csapata

vicsita
vicsitap, 2012-11-16 12:03

Én mindig az összeragasztással vagyok bajban, kaphatok egy kis segítséget? hogyan kell? Köszönöm

mariah54
mariah54p, 2012-11-16 16:02

Kedves vicsita !
Először felszeletelem a süteményt a gerincek mentén. Egy szeletet megkenek a krémmel , úgy rakom,le állítva , hogy a krém a süti hátuljára kerüljön. Hozzáragasztom a következő szeletet , megkenem krémmel , hozzáillesztem a következőt, és így tovább. Ez az én módszerem. Jó sütést kívánok! Üdv: Mária

Legfrissebb cikkek

A legolcsóbb olasz egytálétel
A legolcsóbb olasz egytálétel
Vannak ételek, amelyeket századokon át csak szegények főztek, a gazdasági felemelkedéssel eltűntek, majd pár éve újra felbukkantak a fine dining menükön. A polenta pont ilyen!
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
7 tipp a tökéletes otthoni pizzához
Felejtsd el a házhozszállítást. Ha egyszer megtanulod, hogyan süthetsz otthon tökéletes pizzát, akkor soha többé nem fogod majd a rendeléses étlapokat böngészni!
1107