Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros sertéspörkölt

Magyaros sertéspörkölt
Magyaros sertéspörkölt
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (24)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Talán az első komolyabb étel volt, amit megtanultam főzni, már majdnem 11 éve így készül a konyhámban.:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szigorúan nokedlivel és tejfölös uborkasalátával.

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A húst megmossuk, leszárítjuk, majd felkockázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a paradicsomot, paprikákat felaprítjuk.

  2. A felhevített zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, félrehúzzuk, megszórjuk a kétféle fűszerpaprikával és 1 dl vízzel felöntjük, zsírjára pirítjuk.

  3. Ekkor rádobjuk a húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikákat is.

  4. Lefedve kisebb lángon 30 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk az áttört fokhagymát, 20 perc alatt készre főzzük. Én mindig lyukkal ellátott üvegfedővel fedem le, így soha nem kell plusz folyadékkal felöntenem a pörköltet, saját levében párolom.


 

  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 109
össznézettség: 176 870
elküldve: 17
receptkönyvben: 489
elkészítve: 51/62
Facebookon megjelent: 2

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

disznópörkölt, pörkölt magyarosan, paprikás pörkölt sertéshúsból

Hozzászólások (24)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

petal
petal Thu, 2018-03-22 18:35

Ízre isteni finom, a recept szuper de 1 dl víz? gondolom el van írva, mert ha csak 1dl vizet használtam volna el amit zsírjára kell pirítani, akkor a pörkölt helyett csak húst kapok

márta66
márta66 Wed, 2015-11-11 16:32

Lehet hogy mas mashogy szeret es keszit egy etelt - es ennek hangot is lehet adni, de nem jo olvasni a receptet fumigalo es a recept feltoltojet letorkollo kommentet...

rozsa1958
rozsa1958 Fri, 2015-11-13 12:09

Bocsánat ha megbántottam valakit nem letorkollni akartam a recept feltöltőjét ,hanem csak felvilágosítani hogy mitől is pörkölt egy pörkölt.Rózsa szakács

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2015-11-11 23:22

Kedves Márta!
Sajnos nem vagyunk egyformák.
Van aki ezért jár fel ide :)
Én csak jól szórakozom rajta :)

márta66
márta66 Fri, 2015-11-13 10:37

Én szórakozni sajnos nem tudok rajta... Amúgy borzalmas stílus uralkodik a legtöbb és elvileg legbékésebb helyen, mint ez a főzőoldal is. Egyszerűen ámulok és bámulok sokszor és viszolygok :-((((

rozsa1958
rozsa1958 Wed, 2015-11-11 10:27

Hát egy kissé nem úgy néz ki mint egy igazi pörkölt.Nagy darab husok
szaft nélkül,nagy méretű nokedlivel.nem az igazi.Nem szólva arról hogy a pörkölt az attól pörkölt hogy pörköljük,tehát amikor megfonnyasztjuk a hagymát arra kell rátenni a húst és lepirítani zsírjára azután jöhet a paprika ,és kevés víz.És így kevés lében főzzük amíg puha lesz.Apró nokedlival az igazi nem ekkorákkal.Az is teljesen jó amit Béba 43 írt csak kissé időigényesebb,de az az igazi,ha azt megkóstolod megnyalod mind a 10 ujjadat az tuti.

márta66
márta66 Fri, 2015-11-13 10:40

Látszik, hogy ez csak egy gusztusos falat - ízelítőül:-)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2015-11-11 23:20

Te jó ég...
Hát erre nem is tudom mit lehet írni.? :)
Az a tányér amiben tálalva van,ha ránéz az ember látja,hogy egy kicsi tányér,ott van mellett a fűszerpaprika amit azért mindenki ismer és tudja,hogy mekkora méretű.
Nem nagy a hús,pláne nem a nokedli.....
Ez a pörkölt csupa szaft,attól,hogy nem látszik a fotón.
Köszönöm a roppant hasznos hozzászólást.
Szép estét!
:)

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-11-17 22:35

Nem igazán értem a kérdést.
Az előkészület 10 perc kb,hús,zöldség felvágása,legalábbis nekem ennyi :)

b-n
b-n Tue, 2014-11-04 10:21

Pár napja ezt készítettem Béba43 tanácsait is megfogadva... Nagyon finom lett! Ezentúl többször lepirítom a hagymát. Mangalica zsírt mással helyettesítettem, de nem volt jelentősége az ízben. Ízlett mindenkinek.

ryan
ryan Fri, 2014-10-03 21:36

Szupi a recept!
(az őrölt bors kötelező?)
üdv ryan

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2014-11-17 22:34

Szia!
Hát szerintem kell bele,de ha bánt a fekete bors tegyél bele fehéret,az valamivel kíméletesebb :)
Mercedes

Béba_43
Béba_43 Fri, 2014-10-03 16:29

Szia! A hagymát (sokat: min 5 fej) megpárolom, bors, paprika, kömény! Pici vízzel feelöntöm, hagyom zsírjára lepirulni, ismét felöntöm vízzel, ezt 3x ismételem meg. tudom hosszú idő, s utána teszem bele a húst azt is minimum 3x pirítom zsírjára, s akkor lez igazán jó zaftos, ez az igazi pörkölt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! S az az igazi, mikor állni hagyod egy éjjel!!!!!!!! Sok paprika, paradicsom, bors! Ez az igazi magyaros pörkölt, ahogy én készítem! Csodás! Tejfölös, fokhagymás uborka salátával!!!!!!!!!!! ISTENI!!!!!!!!!!!!!! Időigényes, de ettől lesz sűrű, szaftos!!!!!!!!!!!!!!

balintmonika
balintmonika Tue, 2013-04-30 10:46

A napokban egyszerű ételt akartam az asztalra varázsolni.A célnak tökéletesen megfelelt a fenti recept.Annyit tennék hozzá,hogy az én esetemben több idő kellett a husinak,hogy megpuhuljon.Tejfölös galuskával és uborkasalátával bejön berzengóciai kis családomnak.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Wed, 2013-05-01 12:36

Kedves balintmonika!igazan örülök,hogy izlett az egesz csaladnak.
Tovabbi jo sütest-fözest kivanok :)
Üdv:Mercedes

466
sertéscomb 800 g
vöröshagyma 350 g
paradicsom 1 db
paprika 1 db
hegyes erős paprika 0.5 db
fokhagyma 3 gerezd
sűrített paradicsom 1 ek
mangalica zsír 1.5 ek
0.5 ek
fűszerpaprika 1 ek
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fekete bors 0 ízlés szerint