r
Nosalty Logó

Magyaros csirkeragu burgonyapürével

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Magyaros csirkeragu burgonyapürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 1208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 4829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír

húshoz

körethez

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1401.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    700 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.6 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    602.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    539 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    213 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    66 micro
  • β-karotin
    712 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 1208 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    240.2 g

Zsír

  • Összesen
    286.5 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    799 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5604.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    985 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    658 mg
  • Foszfor
    2802 mg
  • Nátrium
    931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    318.3 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    2409.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2154 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    448 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    97 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    502 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    743 micro
  • α-karotin
    262 micro
  • β-karotin
    2848 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    6175 micro
  • Lut-zea
    458 micro
Összesen 4829 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    134.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    67 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

húshoz

körethez

Elkészítés

húshoz

  1. A csirkemell filéket csíkokra vágjuk, majd olívaolajba és fűszerkeverékbe (csirke) bepácoljuk. Lehetőség szerint előtte este vagy az elkészítés reggelén.
  2. A hagymát félkarikákra vágjuk, és a csirke olajával elkezdjük párolni, majd rakunk hozzá 2-3 kisebb, hámozott paradicsomot kockákra vágva, 1 db kápia paprikát csíkokra vágva és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát.
  3. Mikor már kezd megpárolódni, hozzáadjuk a csirkemellcsíkokat is. Ezt addig pároljuk, míg a csirke félpuha nem lesz. Hozzárakjuk a zöldségeket. Szükség szerint, ha kell, közben sózzuk, borsozzuk, majd készre főzzük. Esetleg ha sok levet engedne, alkalmazzunk staubolást (liszt szórást).
  4. A burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk, megfőzzük.
  5. 500 ml tejet felforralunk.
  6. A burgonyát leszűrjük, teszünk hozzá 100 g teavajat, delikátot, sót, fehérborsot, egy kevés szerecsendiót.
  7. Hozzáöntjük a felforralt tejet, és robotgéppel jól elkeverjük. Ízesítjük még, ha kell.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1862
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Ajánló

Kellően lehűtött magyar rosét kínálhatunk mellé.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a recept is, mint már jó pár, a hirtelen jött ötletek egyike!

Hozzávalók

húshoz

körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!