Madártej mikróban készült habbal recept

Madártej mikróban készült habbal
Madártej mikróban készült habbal
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig ez a legegyszerűbb és a legfinomabb madártej, amit elkészítettem. A főző-csoportomban is nagy sikert aratott...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Mindenkinek ajánlom, hiszen a madártejet szinte mindenki szereti..

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mikrós madártej
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
  2. A tojásfehérjét egy mikrózható tálban keményre felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében megduzzadnak a tojáshabok.
  3. Kanállal beleszaggatjuk a madártejbe, és lehűtjük. /A tetejére reszelhetünk csokit is akár./
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 12 342
elküldve: 4
receptkönyvben: 77
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

Manci Szabó

Mióta szakács: 2014.11.22.
27 recept
hirdetés

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

283