Lusta asszony rétese Hanka konyhájából recept

megosztás
0
Lusta asszony rétese Hanka konyhájából
Lusta asszony rétese Hanka konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt olyan napokon csinálom, mikor nincs kedvem sokat bíbelődni. Egyszerű, kiadós és nagyon finom.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós sütemény meggyel, hamis meggyes túrós rétes, meggyes túrós rétes
Szólj hozzá!
megosztás
0

elkészítés

  1. A vajnak a felét a tepsibe kenjük. 
  2. A lisztet a porcukorral, a sütőporral összekeverjük, felét a tepsibe öntjük.
  3. Erre tesszük a túrót, majd a meggyet egyenletesen elosztva, végül ráöntjük a maradék lisztet. A vaj másik felét ráreszeljük.
  4. Ezután ráöntjük a tojás, a tej és a vaníliás cukor keverékét. 
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 25x30 cm
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 969
elküldve: 18
receptkönyben: 141
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Hanka

Mióta szakács: 2013.03.15.
6 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

BendegúzFinomságok
Bendegúz / BendegúzFinomságok szo, 2015-06-06 20:28

Kedves Hanka ! Köszönöm a receptet, isteni finom lett ! Házi túrót használtam, amiben benne volt a "föle" is és tettem még a tejbe egy kupaknyi vanília esszenciát. Nem lett lisztes, mindenkinek javaslom a házi túró használatát !

szmari
szmari cs, 2013-06-27 15:12

Üdv. Mindenkinek!

Sok éve-sütök-főzök, elég jó eredménnyel,(mondja a család is:-) viszont ezt a lusta rétest még egyszer sem sikerült olyanra, amilyenre szeretném.
Sokféle aránnyal kipróbáltam már, így is, de igazából mindegyiknél ugyanaz a probléma adódott. Mindig maradt alul olyan rész, ami liszt(es) volt. Nem jutott oda a léből, a legnagyobb igyekezetem ellenére se. Pedig volt, hogy azonnal sütőbe tettem, volt, hogy vártam egy kis időt, hogy felszívja a tojásos-tejes keverék a lisztet. Egyik módszerrel se lesz tökéletes.
Ma megint megint volt egy sikertelen próbálkozásom, ezerrel figyeltem az érintett területre, kevergettem, szurkáltam, oszlattam, rázogattam, vártam, hiába...megesszük, de le kellett "porolnom" szeleteléskor az alját:-) nem mindenhol, de jobb szeretem volna, sehol.
Van valakinek ez ellen valami tuti megoldása?
(Az én első szórós-túrós receptem még a békebeli Calypso rádióból való, F. Nagy Angélától hallottam, szinte a fenti recept volt szó szerint.)

Juliocsi
Juliocsi v, 2013-07-21 00:55

Kedves Szmari !

Nekem is gyakran lisztes maradt, de a mai nagyon jól sikerült, a túróhoz (mivel nálunk a túró nagyon száraz), tettem 3 kanál tejfölt és egy kis tejet, ez az egyetlen külömbség a többi alkalomhoz képest és most nem lisztes az alja. Esetleg ha gondolod, a következő sütéskor próbald ki.

Juli

napka
napka cs, 2013-03-21 14:58

Kedves tenger,webi,margo63!

Régóta sütöm ezt a sütit (csak én nem meggyel, hanem mazsolával). A tejbe nem kell vajat keverni, s nem ázik el a tészta, óvatosan, lassan kell a tejes keveréket ráönteni a tetejére, hogy mindenhová jusson, s ideje legyen felszívni. A végeredmény isteni!

webi
webi sze, 2013-03-20 23:16

Nekem is tetszik a recept, én is azon akadtam meg, milyen vajat kell a tejjel elkeverni, mikor a fent leirt vajmennyiség már fel van használva?

tenger
tenger / tenger k, 2013-03-19 20:52

Érdekes a recept és jó lenne kipróbálni, de Margó kérdésére megvárnám a választ! :-)

margo63
margo63 k, 2013-03-19 18:06

tetszik a recept, lenne 2 kérdésem:ha a vaj egyik felét a tepsibe teszem, a másik felét ráreszelem akkor mennyi vajat teszek a tejhez tojáshoz van.cukorhoz? ennyi tejtől nem fog elázni a tészta?
köszi a választ

Juliocsi
Juliocsi v, 2013-07-21 01:16

Kedves margo63!
a vaj második felét a lisztre kell reszelni. a tej -tojás keverékébe pedig nem kell vaj csak a vaniliás cukor. A tészta nem ázik el, kell a tetejére a tejes keverék.
Juli

573