r
Nosalty Logó

Lisztmentes pulykamell fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Nóci01
Lisztmentes pulykamell fasírt
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 345 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 131 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    174 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    745.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    353 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    177.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    376 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    155 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1216 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 345 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    348 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    84 mg
  • Kálcium
    158 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    706 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    355.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    751 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    309 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2432 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2769 micro
Összesen 691 kcal
  • 14% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    282.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    143 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    462 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A darált pulykamellet megmossuk, és egy tálba tesszük. Belereszeljük a 2 gerezd fokhagymát és a vöröshagymát.
  3. Hozzáadjuk a finomra aprított petrezselymet és a metélőhagymát, majd sóval, borssal ízesítjük. Beleütjük a tojást, és hozzáadjuk a rizslisztet (én barna rizslisztet használtam), majd jól összekeverjük.
  4. A kezünkkel vagy egy kanál segítségével a sütőpapírral bélelt tepsire halmozzuk a husit, és ellapogatjuk ujjnyi vastagra a fasírtokat. (Aki vastagabban szereti, az ízlésnek megfelelően vastagabbra hagyja őket.)
  5. 30-35 perc alatt készre sütjük őket. Közben félidőnél egyszer megfordítjuk a fasírtokat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 4747
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 01.

Ajánló

Felhasználása igen sokszínű: hamburgerhús, főzelék feltét vagy csak úgy, akármilyen körettel kiváló ebédre, vagy ha salátával esszük, könnyű emészthetősége miatt vacsorára is. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lisztmentes pulykamell fasírt
Nóci01 18 recept

Kíváncsi voltam, hogy ha a fasírtot pulykacomb filé helyett mellből készítem, milyen lesz a végeredmény. A végeredmény ez a fasírt lett, ami szerintem nagyon ízletes. Nagyon sokféle köret illik hozzá, friss saláta, burgonya, rizs, lencse, köles. Így kilapítva még hamburgerhúsként is remek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek