r
Nosalty Logó

Lili-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Lili-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 372 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    698.1 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    67 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    223 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 549 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    178.8 g
  • Telített zsírsav
    109 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    430 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4188.6 g
  • Cink
    522 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    405 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1335 mg
  • Nátrium
    988 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    360.1 g
  • Cukor
    128 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    265.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1368 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    50 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    240 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    316 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 3290 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.4 g
  • Cink
    59 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    46 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    112 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    27 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 372 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral és a sóval elkeverjük.
  2. Eldolgozzuk a vajjal, kezünk között elmorzsoljuk a liszttel.
  3. Belekeverjük a túrót, és jól átgyúrjuk.
  4. Kivajazunk két sütőlemezt, vagy nagyobb tepsit, és a sütőt előmelegítjük.
  5. A tésztát lisztezett deszkán késhát vastagságúra nyújtjuk, és háromszög alakú darabokra vágjuk. A háromszögek alja kb. 6-7 cm-es, míg a háromszög magassága (nem a másik két oldala, hanem a magassága!) kb. 8 cm.
  6. Egy teáskanállal mindegyik háromszög alsó harmadába teszünk egy kevés lekvárt, ez kb. 1/5 tk lesz kiflinként. Többet nem érdemes, mert a feltekeréskor kijönne.
  7. Ezután feltekerjük a kis kifliket, s a kikent sütőlemezre helyezzük őket egy kis távolságot hagyva egymástól.
  8. Betesszük a sütőbe, és sütjük kb 15 percig, míg a kiflik rózsaszínűek nem lesznek.
  9. Amint kész, kivesszük, egy tálra szedjük őket, és meghintjük jól vaníliás porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 223
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 21650
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 28.

Ajánló

Nagyszerű délutáni kis édesség, vagy zsúrokra is alkalmas. pH besorolás: erősen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a Lili-kifli gyerekkorom egyik kedvelt sütije volt. Pepike nevű nagyim készítette nekünk. Emlékszem rá, amikor elővette a Váncza féle "A mi süteményeskönyvünk" című receptgyűjteményt, mely még első kiadásban volt meg neki, (1936-os) és lapozgatta. Akkor már tudtuk, hogy nemsokára valami finomságra számíthatunk. Mindig megkérdezte, na, mit süssek most gyerekek? Mi pedig lelkesen bökdöstünk a képekre ilyet-ilyet! Ez a kifli az egyik legtöbbet sütött volt, s ami külön előny, kevés hozzávaló-egyszerű elkészítés. Ő legtöbbször házi baracklekvárral készítette, leginkább ez illik hozzá. Mi nemrég találtunk az Arbat nevű boltban homoktövislekvárt, és ezt is nagyon finomnak tartom ehhez a sütihez. Kellemesen savanykás íz, és nagyon egészséges. Ezt a süteményt kedvelni fogják azok is, akik igazából kevés édességet fogyasztanak, hiszen csak annyi cukor van rajta, amivel a végén meghintjük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!