r
Nosalty Logó

Lebbencsleves Kornéltól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Kornél
Lebbencsleves Kornéltól
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 2892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Összesen 75 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1601.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    1349 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    111.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    263 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 482 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    158.9 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9609.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    275 mg
  • Foszfor
    913 mg
  • Nátrium
    8096 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    272 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    667.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    598 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1577 micro
  • β-crypt
    371 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 2892 kcal
  • 4% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    247.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 75 kcal

Hozzávalók

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Elkészítés

Lebbencstészta pirítása

  1. Száraz serpenyőt forrósítsunk fel a gázon, majd a lebbencstésztát tetszés szerinti darabokban pirítsuk zsemleszínűre benne. Ha nem akarunk serpenyővel dolgozni, egy sütőlemezen a sütőben is elvégezhetjük a pirítást. Ha a tészta megpirult, tegyük félre.

Leves készítése

  1. A szalonnát kockázzuk fel, és kevés zsíron pirítsuk meg. Vegyük ki a zsírból, ha kész. A vöröshagymát vágjuk finomra, a burgonyát hámozzuk meg, majd vágjuk 1x1 cm-es kockákra.
  2. A visszamaradt zsírban pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a kockázott burgonyát, és pirítsuk üvegesre.
  3. Szórjuk meg fűszerpaprikával, keverjük el gyorsan, majd öntsük fel az alaplével. Forraljuk lassan, kóstoljuk.
  4. Ha a burgonya félkész, adjuk hozzá a tésztát, és főzzük készre a levest. Tálalás előtt a pirított szalonnát adjuk a leveshez, és keverjük el benne. Tálaljuk forrón, azonnal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 111
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 22322
  • Feltöltés dátuma: 2017. február 06.

Ajánló

Amennyiben marad levesünk másnapra, valószínűsíthető, hogy a burgonya és a tészta el fogja szívni a levét. Ebben az esetben bátran adjunk hozzá csontlevet, és azzal forraljuk fel újból.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lebbencsleves Kornéltól
Kornél 167 recept

Egyik legegyszerűbb híg levesünk. Gyorsan készül, és tartalmas. Ezt a levest is többféleképpen lehet készíteni, ez az ún. klasszikus.

Hozzávalók

Lebbencstészta pirítása

Leves készítése

Címlapról ajánljuk

További cikkek