r
Nosalty Logó

Klasszik kókuszkocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Klasszik kókuszkocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 5524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Összesen 405 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    47.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    179 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    276 mg
  • Nátrium
    162 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    223 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    219 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 692 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66 g

Zsír

  • Összesen
    378.1 g
  • Telített zsírsav
    274 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    718 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5452.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2207 mg
  • Nátrium
    1294 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    222 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1787 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1755 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    395 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    299 micro
Összesen 5524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 36% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.5 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 405 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. A puha vajat kikeverjük a cukorral és vaníliás cukorral, majd ha már szép habos és fehér, hozzáadjuk a tojást, és azzal is alaposan elkeverjük.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport és sót, majd folyamatos keverés közben hozzáadjuk az egyharmadát a vajas alaphoz. Ezt követi a tej fele, majd egy másik harmad liszt, utána a maradék tej és végül a liszt utolsó harmada. Mindig várjuk meg, amíg a tészta felvette a hozzáadott alapanyagokat, csak után adjunk hozzá még többet.
  3. Egy 20X20 centiméteres sütőformát kivajazunk, majd kibélelünk sütőpapírral. Elegyengetjük benne a masszát, és 180 fokra előmelegített, légkeveréses sütőbe tesszük. Nagyjából 25 perc alatt megsül, de tartsuk szemmel, és mindenképpen végezzünk tűpróbát, nehogy túlsüljön és kiszáradjon a piskóta.
  4. Amikor a piskóta megsült, kivesszük a tepsiből, és egy rácsra tesszük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Közben elkészítjük a csokoládészószt.

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

  1. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a cukrot, és megvárjuk, amíg teljesen el nem olvad. Ekkor beleöntjük a kakaót is és csomómentesre keverjük. Végül hozzáadjuk a tejet, és 1-2 percig főzzük folyamatosan kevergetve, amíg kissé sűrűbb nem lesz.
  2. A piskótából egyforma kockákat vágunk (ha nagyon púpos lenne, levághatjuk a tetejét, de nem muszáj), majd egyenként belemártjuk a csokoládészószba, és meghempergetjük a kókuszreszelékben őket. A kókuszkockát fogyaszthatjuk frissen is, de egy éjszaka a hűtőben csodákra képes vele (tároljuk fóliával letakarva vagy légmentesen zárható dobozban).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x20
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 298
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 23413
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 27.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: húsvét kategória: húsvéti sütemény receptek

Érkezik a régi sulibüfék, sarki cukrászdák és vasúti restik klasszikusa, a csokiban és kókuszban dúskáló kocka. Persze nem olyan fullasztó, mint a régiek, hanem puha belsővel, impozánsan, figyelmet követelően kerül elénk, hogy már az első pillanattól kezdve szerelembe essünk vele. Egy csésze kávéval a legfinomabb.

Hozzávalók

A piskótához

A csokoládészószhoz és a bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek