r
Nosalty Logó

Kis mákos csodák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Kis mákos csodák
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 984 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 375 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1986.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    714 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    676 mg
  • Nátrium
    386 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.1 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    430 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    403 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    327 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 984 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    99 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7947.8 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    2857 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    668 mg
  • Foszfor
    2705 mg
  • Nátrium
    1544 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    348.5 g
  • Cukor
    214 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    338.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1722 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    204 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    150 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1613 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 3926 kcal
  • 7% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 375 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. Egy muffinsütőt alaposan kivajazunk, belisztezünk.
  3. A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  4. A margarint megolvasztjuk, és kanalanként a habhoz adjuk.
  5. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a darált mákkal és a citromhéjjal. Óvatosan hozzákeverjük a tojáshabhoz.
  6. A masszát egyenlően elosztjuk a muffinsütő formákban.
  7. Kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
  8. Mikor a süti kész, a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a margarint. A kihűlt muffinok tetejét ezzel vonjuk be.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 21418
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 13.

Ajánló

Megjegyzés: Szerintem őzgerincben megsütve is ugyanolyan jó lesz. És el tudok képzelni bele aszalt gyümölcsdarabkákat, de az most nem volt itthon.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tojásfehérje mentő akció egyik variációja... Én azt hittem, az életbe' se gyűlhet össze 8 tojásfehérje egy konyhában. Pedig de! :) Ha marad tojásfehérjém, kis üvegben lezárva teszem a hűtőbe, így akár egy hétig is gyűjtögethetem, hogy ilyen és hasonló finom sütiket süthessek belőle. A receptet azért leírtam azoknak is, akiknek csak 6 gyűlt össze, ezért van a hozzávalóknál mindenhol két szám megadva.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!