r
Nosalty Logó

Kínai csirke curry szósszal

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kínai csirke curry szósszal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pácolt húshoz

A panírhoz

A sütéshez

A curry szószhoz

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pácolt húshoz

A panírhoz

A sütéshez

A curry szószhoz

Összesen 1986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A pácolt húshoz

A panírhoz

A sütéshez

A curry szószhoz

Összesen 149 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    29.8 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    590.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    335 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    237.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1438 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    119.3 g

Zsír

  • Összesen
    104.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    509 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2363.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    1339 mg
  • Nátrium
    421 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    949.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    282 micro
Összesen 1986 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    436 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A panírhoz

A sütéshez

A curry szószhoz

Elkészítés

A pácolt húshoz

  1. A húst vágjuk kisebb kockákra vagy téglalapra, kb. 5 cm hosszúra.
  2. A páchoz a hozzávalókat jól keverjük össze, tegyük bele a húsdarabokat, és kb. 2-3 órát hagyjuk állni.
  3. Elkészítjük a panírt. A tojást felverjük, összekeverjük a kukorica- és búzaliszttel. Vízzel hígítjuk, sokkal sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta.
  4. A pácból kivéve forgassuk a húsdarabokat a panírtésztába, és forró (nem túl sok, kb 1 ujjnyi) olajban süssük aranybarnára (közepes lángon hamar készen lesz, mert a pác megpuhította).
  5. Elkészítjük a curry szószt: a hozzávalókat összekeverjük, és felfőzzük. Jól felforraljuk a bor miatt. 1 ek liszttel besűrítjük (kiveszek a szószból, abba teszem a lisztet). Csomómentesre kavarjuk, és visszaöntjük a szószba. Újra felforraljuk sűrűre.
  6. Körítésnek rizs való hozzá.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 90 alkalommal
  • Receptkönyvben: 224
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 19154
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 28.

Ajánló

Rendkívül finom, könnyű étel, diétázóknak is ajánlom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi, még fekete-fehér újságból vágta ki a nagymamám ezt a receptet. Most a drágám 82 éves, és még mindig elkészíti nekem, ha kedveskedni szeretne.

Hozzávalók

A pácolt húshoz

A panírhoz

A sütéshez

A curry szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!